Miting SNS u Beogradu počinje u 18 sati, centar grada u “opsadnom stanju”

Miting SNS u Beogradu počinje danas u 18 sati, a u centru prestonice već je malo “opsadno stanje”.

Još od sinoć su zatvorene pojedine ulice oko platoa ispred Narodne skupštine, gde će se održati ovaj skup, pa neke linije saobraćaju izmenjenim ili skraćenim trasama, gužve u saobraćaju su velike, a pešaci su se razmileli po celom gradu.

Sa razglasa, na bini postavljenoj ispred Skupštine Srbije, pušta se muzika, iako je početak skupa zakazan za 18 sati.

Kako je najavljeno, do ponoći će biti zatvorene ulice oko Skupštine Srbije – Trg Nikole Pašića, Dečanska, od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela, i Vlajkovićeva od Kosovske do Dečanske.

Građani koji će prisustvovati mitingu, na kome će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počeli su da pristižu u prestonicu, a očekivanja su da će ih biti sve više kako dan bude odmicao. Iz SNS su najavljivali prisustvo više od 100.000 ljudi.

Pojačano je prisustvo policije, naročito u centru grada, koja trenutno reguliše saobraćaj.

Kako javljaju reporteri “Blica”, autobusi sa pristalicama SNS krenuli su ka Beogradu iz brojnih gradova Srbije, ali i sa Kosova i Metohije.

Kako je saopštila Srpska lista, ka prestonici je iz Gračanice krenulo 23 autobusa, kao i da su prema njihovim informacijama do sada su 133 autobusa prešla administrativnu liniju na prelazima Brnjak, Jarinje, Merdara i Končulja.

Međutim, kako kaže predsednik privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić, osam autobusa sa Srbima iz tri opštine sa Kosova i Metohije južno od Ibra, vraćeno sa administrativnog prelaza Končulj, jer vozači nisu imali adekvatnu dokumentaciju za autobuse čiji su vlasnici Albanci.

Prema “Blicovim” informacijama, iz Čakča su ka Beogradu krenula 42 autobusa, među kojima ima i onih koji su se “okitili” slikama predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Autobusi sa građanima koji bi trebalo da prisustvuju skupu krenuli su i iz Prokuplja, ali su neki još na samom početku puta imali peh, odnosno kvar.

Takođe, veliki broj vozila krenuo je i iz Niša, oko dvadesetak iz Gornjeg Milanovca, a TV Pink prenosi da je više od deset autobusa krenulo put Beograda iz Užica, Nove Varoši i Priboja

Prema rečima jednog od okupljenih građana, oko 700 ljudi je krenulo i iz Bajne Bašte, a pridružili su im se i građani Višegrada, kako bi svi zajedno krenuli u Beograd da pruže podršku skupu.

Građani se okupljaju i u Čačku i Kraljevu, kao i u Novom Sadu na parkingu ispred gradske plaže Štrand, odakle su već neki krekuli putem Beograda.

Pojedini mediji javljaju da, pored toga što pristalice aktuelne vlasti dolaze iz mesta iz Srbije, isti slučaj je i sa zemljama u okolini, pa su tako put Beograda krenuli i Srbi sa severa Crne Gore, Makedonije, pa i iz Like (Hrvatska).

Dačić: Pokazaćemo jedinstvo i snagu

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas uoči mitinga da će današnji skup u okviru kampanje “”Budućnost Srbije”” pokazati jedinstvo Srbije, njenu stabilnost i snagu. Na mitingu, na kome će govoriti i on, kaže da očekuje više od 100.000 ljudi.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje “da će miting u okviru kampanje “Budućnost Srbije” biti veličanstven”.

“AV, AV” i “Srećan put”

Oglasila se i opozicija povodom današnjeg skupa, poput članova pokrajinskog odbora Narodne stranke, koji su postavili danas u Kikindi, pored puta, poruke koje su nazvali “Znakovi pored puta”, prenosi N1.

Miting SNS u Beogradu počinje u 18 sati, centar grada u "opsadnom stanju"

– Kikinda će danas baciti bar dva miliona dinara na ovu paradu lažne podrške vladajućoj stranci – navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Advertisements

Zbog toga su, kako se dodaje, “pobunjeni građani Kikinde postavili poruke “Znakovi pored puta”, apelujući na svest i savest organizatora i učesnika autobuskih maratona”.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *