Na Trgu Krajine i danas se tražila pravda za Davida (VIDEO)

Na Trgu Krajine i danas se tražila pravda za Davida (VIDEO)

Na Trgu Krajine u Banjaluci, 195. dan tražila se pravda za Davida. Poruke iste i večeras, kao i prethodnih dana, mir i dostojanstvo za istinu i pravdu.

Na Trgu Krajine i danas se tražila pravda za Davida (VIDEO)
Screenshot

Da podsetimo, sinoć je 40.000 ljudi bilo na banjalučkom trgu i tražilo pravdu za Davida.

Početak sinoćnjeg skupa kasnio je gotovo dva sata, jer je policija blokirala prilaze Banjaluci i zaustavljala automobile i vozila koja su se uputila ka tom gradu, a mnogi su vraćeni u mesta iz kojih su krenuli.

Davor Dragičević, članovi grupe “Pravda za Davida” i građani Banjaluke 195 dana zajedno se bore da se sazna istina o ubistvu 21-godišnjeg Davida.

Davor se zahvalio građanima koji su prisustvovali trećem velikom skupu “Pravda za Davida”.

Poručio je da se borio za ovu državu koju više ne može nazvati svojom.

“Odratao, odbolovao sa kljakavom nogom radio, 30 godina služio ubice, bagru, ratne profitere i njihovu decu, koja su se smejala kljaki što ima kraću nogu 3,5 cm kad ih služim sa njihovim parama i onda 18. marta frajeri otmete mi đakca“, rekao je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida

Ponovio je i večeras da je vrh MUP-a odgovoran za ubistvo njegovog sina.

Screenshot

Davidova majka Suzana poručila je da je David vredan da se svaki građanin bori za istinu i pravdu.

“Vredan je naših života, moga života i njegovog, vrijedan je svake uvrede i ružne reči što sam sinoć rekla, a koje ću još da kažem, što mi uzimaju za zlo.

“Bagro, vredan je svega, moj sin moja ljubav”, poručila je Suzana Radanović.

Davor Dragičević još jednom je ponovio da institucijama daje rok do četvrtka da se kažu istinu o ubistvu njegovog sina.

Građani i članovi grupe Pravda za Davida poručili su da ostaju na Davidovom trgu sve dok nalogodavci i ubice ne budu pronađeni, uhapšeni i kažnjeni.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt nesrećan slučaj, da bi Tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Tvrde i da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađena droga LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Advertisements

Izvor: B92