Nacija odahnula: Vulin, Vesić i naprednjaci odustali od štrajka glađu!

Nacija odahnula: Vulin, Vesić i naprednjaci odustali od štrajka glađu!

Radosna vest pronela se Srbijom.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je da poslanici te stranke za sada neće stupiti u štrajk glađu, ali će to učiniti istog momenta ako u štrajk glađu stupe oni koji hoće nasiljem na vlast, “poslanici Dragana Đilasa”, i obećao da će izdržati nekoliko puta duže od njih, piše N1.

Screenshot

“Odluka je doneta posle konsultacije sa liderom naše stranke Aleksandrom Vučićem”, rekao je Martinović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, sa koalicionim partnerima koji su podržali takvu odluku.

Na pitanje da li će zamenik gradonačelnika Goran Vesić stupiti u štrajka glađu, Martinović je odgovorio da je ponosan što se zna ko je predsednik stranke i da je Vučić rekao da se za sada ne stupa u štrajk osim ako to učine predstavnici onih koji žele nasiljem na vlast.

Govoreći o mogućem štrajku glađu, on je rekao i da se mora voditi računa i o zdravlju, navodeći da se poslanca Pokreta socijalista Ana Karadžić prijavila da štrajkuje iako je trudna i ima malo dete.

Prema rečima Martinovića, poslanici vladajuće koalicije neće dozvoliti da se “ucenjuju legitimno izabrani predsednik države Alekasndar Vučić i vlada”.

Screenshot

On je naglasio i da će poslanici te koalicije od danas pa dok bude potrebno ostati u Skupštini kako bi je odbranili od upada i, kako je naveo, primitivizma, nasilja i povampirenog fašizmam, dodajući da se neće “dozvoliti novi peti oktobar, paljevina i pljačka”.

Advertisements

Goran Vesić je ranije objavio je da je njegova odluka o početku štrajka glađu, koji je najavio odložena, ali da je i dalje na snazi i da će započeti štrajk glađu onog trenutka kada “huligani” budu nastavili da ucenjuju državu i prete štrajkom glađu, pišu mediji.

I ministar odbrane Vulin izneo je isti stav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *