NEĆEMO DOZVOLITI DA BOGATI PLJAČAKAJU SIROTINJU Vulin najavio borbu protiv nelegalnog izvoza šećera

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da će pripadnici policije uložiti sve svoje napore i kapacitete kako bi se usvojena Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, kojom se ograničava maloprodajna cena kristal šećera za sva pakovanja, dosledno sprovodila i poštovala.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova će pojačati sve aktivnosti u cilju sprečavanja nelegalnog izvoza šećera iz Republike Srbije, baš kao što će pojačati i kontrolu robnih rezervi, a podsećam da su i podnete odgovarajuće krivične prijave protiv lica koja su vršila malverzacije sa pšenicom i kukuruzom i drugim osnovnim namirnicama iz Republičke direkcije za robne rezerve -kazao je Vulin.

Advertisements

Sprečićemo svaki pokušaj šverca osnovnih životnih namirnica, dodao je i napomenuo da će policijski službenici neprestano vršiti sve potrebne kontrole u saradnji sa poreskom, tržišnom i carinskom inspekcijom i drugim nadležnim službama kako se ne bi dogodio nikakav vid zloupotrebe.

– Nećemo dozvoliti da bogati pljačkaju sirotinju, nećemo dozvoliti da bogati pojedinci prave ekstra profit nauštrb srpskog naroda i naše države. Baš kao što je više puta istakao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, jednostavno neće biti moguće da pojedinci i njihove kompanije dodatno zarađuju i prave ekstra profite na račun države i naroda- izjavio je ministar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *