Nedim Sejdinović podneo ostavku na mesto predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine

Nedim Sejdinović podneo ostavku na mesto predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović podneo je danas ostavku na to mesto.

Njegovo saopštenje vam prenosimo u celosti.

Drage prijateljice i prijatelji, poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavam vas da sam danas podneo ostavku na mesto predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine i o tome obavestio izvršni odbor udruženja.

Razlozi su, kako se to uobičajeno kaže, lične prirode.

Činjenica da se bezmalo petnaest godina nalazim na raznim rukovodećim položajima u NDNV-u, kao i da su protekle godine za novinarska i medijska udruženja, u borbi za medijske slobode, ali i za sopstveni opstanak, bile veoma naporne i traumatične – govori dovoljno sama po sebi.

Ovo međutim nije loša vest ni za mene lično ni za NDNV.

Uskoro će naše udruženje, o čemu ćete biti obavešteni, imati skupštinu na kojoj će biti usvojen novi statut i izabrani novi organi upravljanja, a u toku je i rad na izradi strateškog plana, koji će dugoročno odrediti ciljeve i metode budućeg delovanja udruženja.

Kao što sam rekao pre par meseci na proslavi 29. rođendana NDNV-a, došlo je vreme da nove generacije novinara i saradnika preuzmu upravljanje udruženjem, a da mi – nešto iskusniji – budemo sa njima i uz njih.

Ponosan sam što sam doprineo tome da je stasala sjajna ekipa mladih novinara, članova i saradnika NDNV-a, koji će itekako, uz našu nesebičnu pomoć, znati da se nose sa brojnim izazovima koji se nalaze pred nama.

Svoju profesionalnu karijeru nastavljam u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

Želim da vas uverim da moja ostavka nema veze sa najnovijim talasom pretnji i uvreda kojima sam ovih dana izložen, kao i da sam siguran da ću i u budućnosti biti meta mržnje i verbalnog nasilja, jer je to sastavni deo posla kojim se bavimo u ovim nesrećnim vremenima.

Želim svima da se zahvalim na dosadašnjoj saradnji, koju nastavljamo u nešto izmenjenim formatima.

Svako dobro želim,
Nedim Sejdinović

Advertisements

Novi Sad, 25. mart 2019.

Izvor: NDNV