NIKO OD ZVANIČNIKA SRBIJE NA SAHRANI VLADIKE ATANASIJA

Kako nam je potvrđeno,jedini koji su iz Srbije došli da se poklone odru vladike Atanasija bili su Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, prinčevski par Filip i Danica Karađorđević, kao i proslavljeni srpski i svetski košarkaš Dejan Bodiroga.

Vladika Atanasije Jevtić sahranjen je danas u manastiru Tvrdoš kod Trebinja. Ono što je naljutilo i razočaralo mnoge u Srbiji, ali i šire, jeste činjenica da se niko od predstavnika vlasti Srbije nije pojavio na sahrani pokojnog vladike Atanasija.

Patrijarh Porfirije, koji je u izolaciji, poslao je pismo pročitano na sahrani. Ostaje pitanje zašto se niko od zvaničnika vlasti iz Srbije nije pojavio u Trebinju danas.

Zvanično, dve delegacije su bile prisutne na sahrani čoveka i episkopa, koji nije bio omiljen režimu Aleksandra Vučića. Na poslednji ispraćaj umirovljenom episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom došle se dve zvanične delegacije, jednu je predvodio premijer Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, a drugu  predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Advertisements
Vladika Atanasije FOTO: PrintscreenVladika Atanasije FOTO: Printscreen

Vladika Atanasije Jevtić bio je meta SNS botova, hrabro je istupio i poručio da je Vučić obično “laprdalo, lažov i kukavica“, kojem ništa ne veruje. Povod je bio nezadovoljstvo zbog dodeljivanja ordena Svetoga Save predsedniku na proslavi osam vekova autokefalnosti SPC.

Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *