Okrugli sto „Kultura na mreži“

Niški kulturni centar i Univerzitet u Nišu organizuju u sredu 23. januara od 19 sati u Svečanoj sali Univerziteta okrugli sto „Kultura na mreži“.

Imajući u vidu koliko danas društvene mreže oblikuju svakodnevicu, razgovor će biti posvećen pre svega njihovom uticaju na popularizaciju kulture i oblikovanje kulturnih ukusa i navika. Kako je kultura predstavljena na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu? Kako zainteresovati građane za kulturne događaje posredstvom društvenih mreža? Da li nas Fejsbuk informiše ili dezinformiše? Postoje li na domaćem internetu uticajne ličnosti (influenseri) iz oblasti kulture? Ovo su neke od tema o kojima će biti reči na okruglom stolu.

Advertisements

Biće otvorena i pitanja uticaja Interneta, a posebno društvenih mreža na jezik, komunikaciju i kreativnost, a detaljno će biti objašnjen fenomen Fejsbuka kao antidruštvene mreže i svojevrsne „mašine za uživanje“, „mašine za nadzor“ i „mašine za odvraćanje pažnje“.

Na okruglom stolu učestvuju dr Maja Vukadinović, docent na Fakultetu savremenih umetnosti, Dalibor Petrović, vanredni profesor Univerziteta u Beogradu, Zoran Hamović, direktor i glavni urednik izdavačke kuće Klio i Dalibor Popović, pesnik. Moderator je Ljiljana Milanović Blagojević.

Okrugli sto „Kultura na mreži“