Petrović: MUP Srbije i BIA maltretiraju članove SLS

Petrović: MUP Srbije i BIA maltretiraju članove SLS

Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) i poslanik Skupštine Kosova Slobodan Petrović izjavio je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Bezbednosno informativna agencija (BIA) maltretiraju članove i rukovodstvo SLS.

Petrović je na konferenciji za novinare u Prištini podsetio da je on 8. decembra četiri sati zadržan na graničnom prelazu Merdare, navodeći da je jučerašnje zaustavljanje ;potpredsednika stranke i zamenika ministra kulture Bobana Stankovića zloupotreba institucija Srbije za partijske i političke ciljeve.

“To što se sinoć dogodilo na Merdaru nas je nateralo da održimo sastanak stranke. SLS se maltretira od strane MUP-a Srbije i BIA. Prvo su zaustavili mene i juče zamenika predsednika stranke i zamenika ministra Bobana Stankovića. Smatramo da je reč o maltretiranju, iako ne fizičkom. Ali kada nekoga zadržiš četiri ili pet sati na granici, pitajući ga o stvarima koje se znaju i svakodnevno čitaju u medijima, to je neprimereno”, kazao je Petrović.

On je kazao da se radi o “zloupotrebi srpskih institucija za partijske i političke ciljeve”.

“Sećamo se i pretnji koje smo doživeli pred izbore i u to vreme su neki ljudi su bili na listi SLS isključeni sa posla”, kazao je on.

Zatražio je od predsednika i premijerke Srbije da objasne svima zašto su on i Stanković zaustavljeni na granici.

“Nemoguće je da oni ne znaju razlog zašto su zaustavljeni na granici”, kazao je Petrović.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj objavio je juče na svoj Fesjbuku da je Boban Stanković zaustavljen na prelazu Merdare gde su ga, kako se navodi, ispitivali službenici BIA.

Izvor: NOVI MAGAZIN