Poginuo Šaban Šaulić

Poginuo Šaban Šaulić

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj, piše Kurir.

Zvezda narodne muzike u kolima je, prema nezvaničnim informacijama, bio sa vozačem i kumom, a nesreća se dogodila u okolini Bilefelda u kojem je pevao.

Šaban Šaulić je potom hitno prebačen u bolnicu, gde je preminuo.

Poginuo Šaban Šaulić

Šaban Šaulić (roms. Šaban Šaulić; Šabac, 6. septembar 1951 – Bilefeld, 17. februar 2019.[1]) je bio srpski pevač folk muzike, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike

Šaban Šaulić je rođen 6. septembra 1951. u Šapcu. Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena.

Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece – Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

Šaulićeva kuma je bila Zorica Brunclik.

Poginuo je u teškoj saobraćajnoj necreći u Nemačkoj, nakon povratka sa koncerta

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana“ koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena“ i dr.

Pojavio se u filmu Sok od šljiva 1981. godine, a u drugoj sezoni serije Ubice mog oca otpevao je pesmu Nemam više nikoga, za koju je muziku i tekst napisala Aleksandra Kovač. Bio je u žiriju Zvezde Granda (2013-2016) i Pinkovih Zvezda (2016-2017).

Izvor: Kurir, Wikipedia