Pogledajte prve kadrove iz igrane verzije filma Kralj lavova

Pogledajte prve kadrove iz igrane verzije filma Kralj lavova

Kompanija “Dizni” objavila je prvi trejler za igrani rimejk animiranog klasika “Kralj lavova”, koji će premijerno biti prikazan sledećeg leta.

Pogledajte prve kadrove iz igrane verzije filma Kralj lavova
Screenshot

U trejleru se vidi dobro poznati početak priče kada kraljevski vrač – majmun Rafiki životinjama u savani predstavlja tek rođeno mladunče lava – princa Simbu.

Upadljivo je da su pojedini kadrovi gotovo preslikani iz animiranog originala.

Glasove junacima u novoj verziji pozajmili su Donad Glover (Simba), Bijonse (Nala), Set Rogen (Pumba), Bili Ajhner (Timon), Čivitel Ejiofor (Skar) i Džejms Erl Džons koji ponavlja ulogu kralja Mufase i čiji se prepoznatljiv duboki glas može čuti i u trejleru za novi film.

“Kralj lavova” jedan je od najgledanijih animiranih filmova svih vremena i simbol renesanse Diznijevog studija 90-ih godina prošlog veka.

Da je odluka o igranom rimejku pun pogodak, makar s komercijalne strane, pokazuje podatak da je trejler za novu verziju “Kralja lavova” za samo jedan dan videlo više od 15 miliona ljudi, i to samo na zvaničnom Diznijevom kanalu na Jutjubu.

“Kralj lavova” još jedan je u nizu igranih rimejkova Diznijevih klasika i “žive verzije” su prethodno dobili “Knjiga o džungli”, “Lepotica i zver” i “Vini Pu”, dok su za sledeću godinu najavjene premijere novog “Aladina” i “Damba”.

Premijera u Srbiji zakazana je za 18. jul 2019, a distributer je Taramount.

Izvor: N1