Poruke mira i obećanja stabilne budućnosti sa završnog skupa SPP u Novom Pazaru

Na trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru održana je završna konvencija liste „Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca“. Uprkos kiši više hiljada građana na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića još jednom je svjedočio autentičnosti i univerzalnosti politike Stranke pravde i pomirenja.

Nakon predstavljanja svih kandidata za narodne poslanike u Parlamentu Republike Srbije, uz skandiranja podrške i nesvakidašnje aplauze za govornicom je ispraćen nosilac liste i predsjednik SPP-a akademik Muamer Zukorlić.

„Ovakav skup, ovaj sastav, ova energija i ovi ljudi, ova čistota i ovakvi kadrovi za sebe sami govore, oni su poruka sami za sebe, poslije takvih poruka nam ne trebaju dugi govori. Ovo je odlučujući pohod na pobjedu, ako Bog da, dvadeset i prvoga. Kažite mi jednu stranku ili organizaciju, jednu skupinu koja bi samo pet minuta prkosila ovolikoj kiši, osim vas, braćo i sestre. Pravi, čisti i odlučni borci i ljudi koji su donijeli odluku da presude korupciji i kriminalu, ucjenama i propadanju koje traju punih 30 godina. Isto kao što ste sada odlučni, punih 30 godina imali ste sabura i strpljenja, davali im šansu, jedan mandat, pa drugi, pa treći, pa jednima, pa drugima, pa ponovo, pa obećanja, prosperitet, putevi, a gdje su fabrike? Sjećate se, devedesetih kad su oni dolazili bilo je na desetine fabrika, gdje su? Ko ih je uništio? Sjećate se poslije toga desetine hiljada manjih porodičnih preduzeća, konfekcije, odjeće i obuće, ali i to su sahranili. Čovjek je dostojanstveno Božije biće i niko nema pravo da ga omalovažava, ucjenjuje i ponižava. Ne smije čovjek da se boji čovjeka, ne smije građanin da se boji vlasti. Znajte, nikoga nećete morati da se bojite poslije 21. osim Boga jednoga. Najbolji će dobiti šanse, one najbolje ćemo okupiti, nećemo ih pitati iz koje stranke dolaze. Vidite li šta naš narod može da izdrži? Izdržali ste 20-to stoljeće, torturu, siromaštvo, bez puteva, elementarnih životnih uvjeta, ali imamo najbolju dijasporu, njih milion i po najsposobnijih, bogatih, koji su spremni da dođu i ulože ovdje milione, ali bez reketa, otimačine i ucjena. E pa neka znaju, dobro nam došla dijasporo poslije 21. juna“, poručio je akademik Muamer Zukorlić.

Koliko je prihvaćena politika i poruka Muamera Zukorlića najbolje svedoče slike posećenosti skupa

Da je politika Stranke Pravde i Pomirenja prihvatljiva za interese svih građana Republike Srbije a naročito pripadnika manjinskih zajednica smatraju i predstavnici Unije MOST. Muamer Zukorlić svojom politikom uistinu propagira Pravdu i Pomirenje, dokazuje praktično da je jedinstvo moguće, da mogu svi zajedno da žive, rade i grade bolju budućnost za Srbiju. Zato smo mi iz Unije MOST stali uz Stranku Pravde i Pomirenja u zajedničkoj borbi za bolje sutra-poručuju iz Unije MOST.

Advertisements

Predsednici DPM-a i Unije MOST sa akademikom Zukorlićem

Izvor: Sandzakpress/Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *