Posebna sednica Skupštine o Kosovu 27. maja

Predsednica Skupštine Maja Gojković zakazala je za ponedeljak 27. maj posebnu sednicu na kojoj bi trebalo da bude razmatran izveštaj o Kosovu. Ona je na današnjoj konferenciji za novinare navela da će na sednicu pozvati i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji bi trebalo da učestvuje u raspravi i podnese izveštaj o Kosovu.

Poziv će, navela je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade Srbije i direktoru Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marku Đuriću.

“Očekujemo da se nakon izveštaja predsednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna tema”, istakla je Maja Gojković.

Na novinarsko pitanje da li je očekuje da se deo opozicije koji bojkotuje sednice pojavi na toj sednici, ona je navela da je to njihovo „pravo, ali i obaveza“.

Ona je navela da rad parlamenta nije blokiran zbog neučestvovanja dela opozicije i da se svakodnevno odvijaju različite aktivnosti.

„Manji deo poslanika trenutno ne učestvuje u debatama i to samo u plenumu“, rekla je ona.

Maja Gojković je sednicu parlamenta o Kosovu najavila još sredinom aprila. U međuvremenu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je o Kosovu razgovarao sa vladikama tokom Sabora Srpske pravoslavne crkve. On je danas u jutarnjem programu RTS rekao da je u svakom trenutku spreman da pred o Kosovu govori u Skupštini Srbije „ukoliko to postoje poslovničke mogućnosti“.

Vučić: Ako Gojković kaže da mogu, ja ću s najvećom radošću odgovarati na pitanja poslanika

Najavu sednice parlamenta komentarisao je i predsednik Vučić rekavši da se „nekim ljudima ne može udovoljiti“.

„Govorili su dođi u parlament, sad kad dolazim to je nameštaljka, šta god da uradim nekim ljudima ne možeš udovoljiti. Sve vam je tako u Srbiji. Pošto ja ne znam Poslovnik, nisam poslanik, zamolio sam predsednicu Maju Gojković da mi kaže ako postoji mogućnost, ja sam spreman da odgovaram“, rekao je Vučić.

On je rekao da smatra da je „važno da ljudi čuju istinu“, a da nema problem da govori na najavljenoj sednici.

„Nemam taj problem i govoriću istinu u toj sednici, ne znam u kojoj formi ću govoriti ali spreman sam i podneću kompletan izveštaj, govoriti o stvarnosti na KiM i svemu što smo prošli. Ako postoji mogućnost,  s najvećom radošću ću odgovarati na pitanja“, ocenio je Vučić.

Advertisements

Vučić je istakao da misli da njegovi argumenti neće biti prihvaćeni sada, već u budućnosti, ali da će neko u budućnosti reći „imali smo čoveka koji govori istinu“.

Izvor: Insajder

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *