Posle najave velikih protesta, Dijana Hrkalović i kolaboracionistički sindikat otimaju reprezentativnost jedinom radničkom sindikatu u MUP-u – Policijskom sindikatu Srbije

Posle najave velikih protesta, Dijana Hrkalović i kolaboracionistički sindikat otimaju reprezentativnost jedinom radničkom sindikatu u MUP-u – Policijskom sindikatu Srbije

Jedinica Policijskog sindikata Srbije iz Kragujevca se oglasila na društvenim mrežama povodom udruženog poduhvata Nezavisnog sindikata policije (NSP) i MUP-a Srbije.

Naime, zajedničkim snagama režimski sindikat (NSP) i vrhuška u MUP-u Srbije pokušavaju da ospore reprezentativnost Policijskog sindikata Srbije (PSS), jedinog sindikata u MUP-u koji je sindikat radnika a ne udarna pesnica rukovodstva MUP-a, koja se koristi za zavođenje terora među zaposlenima.

Saopštenje PSS iz Kragujevca prenosimo u celosti:

Nezavisni sindikat policije(NSP) zajedno sa MUP-om RS, započeli su proces oduzimanja reprezentativnosti POLICIJSKOM SINDIKATU SRBIJE, sa namerom da unište ovaj sindikat policajaca.

Ovaj proces zamišljen je da bude izveden protivpravnim putem o čemu ćete biti izveštavani narednih dana. Ako želite da naš POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE ostane na nogama, sada je pravi čas.

Masovnim učlanjenjem pokažimo im da nismo kukavice bez dostojanstva. Ako želite da NSP i MUP budu gospodari naše sudbine, ako mislite da vam je dobro, onda se nemojte učlanjavati. Ako niste dovoljno poniženi što propratne službe policije sada imaju veće plate od vas, onda nemojte. Uglavnom, imamo još 7 dana, a posle toga Bog nek nam je u pomoć.

Posle najave velikih protesta, Dijana Hrkalović i kolaboracionistički sindikat otimaju reprezentativnost jedinom radničkom sindikatu u MUP-u - Policijskom sindikatu Srbije

Nedavno su, kao uvod u rušenje radničkog Policijskog sindikata Srbije predsedavajući Predsedništva NSP Velimir Lukić i član predsedništva Srđan Jovanović uručili plaketu Državnom sekretaru MUP-a Dijani Hrkalović u znak zahvalnosti na pruženoj nesebičnoj pomoći i podršci u realizaciji programskih načela sindikata, kako piše na plaketi.

Posle svih privilegija koje su dobili takozvani lideri takozvanog sindikata NSP i tolerisanja sumnjivih aktivnosti njih i  njima sličnih, ova zahvalnica nije iznenadila nikoga. Samo je još jednom pokazala njihovu odanost i vernost vrhuški MUP-a, i spremnost da se za njih odrade svi prljavi aposlovi, pa i gašenje PSS.

Jedinica Policijskog sindikata Srbije Novi Sad je ovo prokomentarisala fotografijom Velimira Lukića i Dijane Hrkalović kako zajedno drže umesto plakete fotografiju najpoznatijeg izdajnika svog naroda i fašističkog kolaboracioniste Vidkuna Kvislinga, što dovoljno govori kakvo je mišljenje velikog dela policajaca o samom Velimiru Lukiću i njemu sličnim “sindikalcima”.

Poruka PSS Novi sad je:

Ne dozvoli da ti ovo određuje budućnost!

Da podsetimo da su neposredno pre pokušaja otimanja reprezentativnosti PSS taj sindikat najavio velike proteste zbog nepodnošljivih uslova rada i skoro kriminalnih aktivnosti rukovodioca MUP-a.

Tim povodom oglasio se i Igor Đurđević, predsednik PSS SG Negotin:

Svim poštovanim kolegama sa područija Policijske uprave Bor (Negotin, Kladovo, Majdanpek i Bor) i naravno, među njima, cenjenim aktivistima drugih sindikalnih organizacija – a pre svih iz Sindikata Srpske policije -SSP-

Kolege, pružite podršku jedinom radničkom reprezentativnom sindikatu – PSS-u, koji ovih dana najavljuje proteste u policijskim upravama, a pred kime je takođe i postupak dokazivanja i odbrane reprezentativnosti obzirom da je MUP-ov reprezentativni -nsp- podneo zahtev za preispitivanje ranije utvrđene reprezentativnosti PSS-a – odmah nakon najave protesta.
Dakle, podržite nas u protestima za odbranu našeg članstva i zaštitu aktivista nad kojima se vrši pritisak – sa jedne strane ~ a podržite – sa druge strane – i našu borbu za odbranu reprezentativnosti kako bi u predstojećem kolektivnom pregovaranju za donošenje novog PKU (koga MUP i njihov sindikat stalno odlažu) postojao i glas radnika, obzirom da MUP-ov sindikat isključivo zastupa lične interese i interese poslodavca!
Kolege, jasno nam je Vaše oklevanje i činjenica je da postoji taj neki osećaj zbog koga ćutite, kod svih Vas – ali u odsutnom trenutku – prelomite i prevaziđite sve strahove jer ne radi se samo o odbrani reprezentativnosti jedinog radničkog sindikata, već se tu zapravo radi o suštinskoj borbi za opstanak sindikalizma u MUP…!
Zahvaljujem svima Vama koji ste nam se do sada (poslednjih dana) pridružili, a i Vama ostalima koji ste nam se javili sa rečima podrške… Mi smo tu za Vas – uvek!!!

Iz Policijskog sindikata Srbije se za sada neće više izjašnjavati o nastaloj situaciji, sem što su nas u telefonskom razgovoru podsetili:

Ukoliko PSS izgubi reprezentativnost, odnosno ukoliko se PSS ne odbrani od sveopšteg koordinisanog napada, pa se samim tim preotme reprezentativnost jedinom radničkom sindikatu u MUP-u svi zaposleni u MUP-u treba da se dobro zapitaju – NE KAKAV ĆE POSEBAN KOLEKTIVNI UGOVOR IMATI U BUDUĆE – VEĆ DA LI ĆE GA UOPŠTE VIŠE IMATI I OD KOGA ĆE IM ZAVISITI DALjA RADNA PRAVA!

DAKLE, STVAR JE JASNIJA NEGO IKAD – KOLEGE, HOĆETE LI P.K.U. ILI NE?

Posle najave velikih protesta, Dijana Hrkalović i kolaboracionistički sindikat otimaju reprezentativnost jedinom radničkom sindikatu u MUP-u – Policijskom sindikatu Srbije

Balkanska