Za Konstantina – BUDI HUMAN

Za Konstantina – BUDI HUMAN

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

prikuplja novčana sredstva za Konstantina Stanojevića (2011).

Konstantin ima dijagnozu dečiji autizam. Dijagnoza je postavljena kada je imao četiri godine. Ide redovno na defektološke, logopedske tretmane, hipoterapije, muzičke radionice i radinoce socijalnih veština. Psihomotorni razvoj je u poboljšanju, dosta je napredovao u gruboj motorici, razumevanju, neverbalnoj komunikaciji, nešto je bolji u finoj motorici. Međutim, govor je nestao kada je imao tri godine i od tada roditelji nisu čuli ni jednu njegovu reč.

Konstantin počinje da menja svoje ponašanje. Povlači se u svoj svet, gubi kontakt očima, zaostaje u razvoju govora, javljaju se stereotipne radnje. Na insistiranje roditelja, pedijatar ih upućuje na Institut za mentalno zdravlje gde se potvrđuje da kasni u razvoju i Konstantin biva uključen u defektološke tretmane samo jednom nedeljno.

Sa tri ipo godine, Konstantin gubi govor u potpunosti. Niz laboratorijskih analiza potvrđuje da Konstantin nema enzime za razgradnju glutena i kazeina. Od tada je na dijeti. Tada počinje period napretka. Uspostavlja kontakt pogledom, stereotipne radnje se smanjuju, razumevanje napreduje, izvršava naloge, gruba i fina motorika su u poboljšanju, neverbalna komunikacija u poboljšanju, dok govor i dalje izostaje.

Tretman matičnim ćelijama iz koštane srži daje Konstantinu šansu da napreduje u svim vidovima psihomotornog razvoja, a postoji mogućnost i da Konstantin počne ponovo da govori.

Pomozimo Konstantinu! Upišimo 604 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Konstantin ponovo progovori! Budimo humani!

Za Konstantina – BUDI HUMAN

Za Konstantina - BUDI HUMAN