Poziv za slanje fotografija o životu u Studentskom gradu

(Уступљена фотографија Марија Коњикушић)

Dom kulture „Studentski grad” objavio je poziv za bivše i sadašnje stanare svih generacija da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija „Oni žive” o boravku studenata u njemu. Posle velikog uspeha projekta i izložbe „Portret Studenjaka” 2016, odlučeno je da se u okviru pomenutog međunarodnog projekta (They: Live) nastavi sa daljim prikupljanjem fotografija svakodnevnog života, kulturnih navika i slobodnog vremena studenata, međuljudskih odnosa i odnosa među polovima, kao i društvenog i političkog angažovanja studenata u „Studenjaku” od kraja Drugog svetskog rata do danas.

A osim fotografija, biće započeto i snimanje audio-intervjua usmene istorije sa zainteresovanim sadašnjim i bivšim domcima. Celokupan materijal biće arhiviran u okviru onlajn kolekcije pod nazivom „Oni žive” na međunarodnoj platformi „Topoteka” i zvaničnom sajtu projekta, paralelno sa kolekcijama o životu studenata u studentskim domovima u Madridu, Podgorici, Rijeci i Zagrebu.

Advertisements

Poziv je otvoren do prvog septembra, za sve one koji u svojim albumima imaju fotografije Studentskog grada i života u njemu, bez obzira na deceniju u kojoj su nastale. U obzir dolaze i već skenirane fotografije, kao i one u digitalnom formatu koje se mogu poslati mejlom. Više informacija o načinu slanja, korišćenja materijala i jasnom regulativnom arhiviranju fotografija može se dobiti na mejl belgrade@theylive.eu ili na telefonske brojeve 011/269-1442 i 064/466-7608.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *