Pritisak i ponižavanje Makedonije: Kolinda se na engleskom obraća Makedoncima (VIDEO)

Pritisak i ponižavanje Makedonije: Kolinda se na engleskom obraća Makedoncima (VIDEO)

Uoči referenduma u Makedoniji, makedonskim građanima se preko video-snimka obratila i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja im je poručila da Makedonija pripada EU i NATO porodici i da je Hrvatska spremna da joj pomogne na tom putu.

„Dragi prijatelji, Hrvatska vas snažno podržava dok se suočavate sa važnom odlukom na predstojećem referendumu. Vi pripadate porodici nacija EU i NATO-a, a Hrvatska ostaje spremna da vam pomogne na tom putu, deleći naše iskustvo“, rekla je Kolinda Grabar Kitarović obraćajući se na engleskom jeziku na video-snimku, koji je na svom nalogu na Tviteru objavio makedonski premijer Zoran Zaev.

Prema rečima hrvatske predsednice, referendum je prilika za makedonske građane da doprinesu stabilnosti i napretku cele jugoistočne Evrope.

„Na kraju, odluka je vaša i samo vaše pravo i mi ćemo vas podržati u svim vašim naporima“, rekla je Grabar Kitarovićeva, a preneli su mediji.

Da li je makedonski jezik toliko težak ili…?

Pritisak i ponižavanje Makedonije: Kolinda se na engleskom obraća Makedoncima (VIDEO)
Screenshot/ Facebook

Sigurni smo da je mogla hrvatska predsednica da nauči par rečenica na makedonskom jeziku i da se tako obrati Makedoncima ili da se obrati na hrvatskom, Makedonci su dovoljno pametni i obrazovani da bi je i tako razumeli…

Naravno da je njeno obraćanje na engleskom proračunato i s ciljem da pokaže koliko su Makedonci i Makedonija daleko od Hrvatske, pa samim tim i od Evropske unije, a usput i da ponizi makedonski jezik na koji je najverovatnije gadljiva, čim ni par rečenica nije mogla da progovri, kao i što je gadljiva na sve ostalo južno od njene “lijepe”.

Tako je i Kolinda nastavila tradiciju pričanja bajki makedonskim građanima u poznatom stilu: “jedno misli, drugo priča, treće radi”.

Juče je i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručio je Makedoncima u video-poruci da je sada vreme da se čuju njihovi glasovi i da su im vrata NATO-a otvorena.

Prethodno se putem video-poruke obratio i francuski predsednik Emanuel Makron, navodeći da sporazum sa Grčkom osigurava budućnost makedonske države i da veruje u mudrost građana, preneo je Tanjug.

Referendum u Makedoniji će biti održan 30. septembra, a pitanje će glasiti: „Jeste li za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u prihvatanjem sporazuma između Republike Makedonije i Republike Grčke?“, dok su pritisak i neviđena kampanja na građane Makedonije za odricanje od svoga indentiteta svakim danom sve jači, besramniji i  do sad neviđeno zastrašujući.

Advertisements

Balkanska