Proširena istraga o ubistvu Olivera: Srpske tajne službe angažovale Voždovački klan, Radojičić zadužen za brisanje tragova?

Proširena istraga o ubistvu Olivera: Srpske tajne službe angažovale Voždovački klan, Radojičić zadužen za brisanje tragova?

Specijalno tužilaštvo Kosova je donelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP, Olivera Ivanovića nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obaveštajne agencije.

Ilustracija: Jutarnji GLASnik, Balkanska

Specijalni tužilac Sulj Hodža izjavio je da će se izveštaj i slike koje su dobijene biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića, prenosi RTK.

„Mi ćemo raditi sa istražiocima i ove slike i imena će biti deo predmeta“, kazao je Sulja.

Pet osoba su deo izveštaja jedne strane obaveštajne agencije koji govori o ubistvu Olivera Ivanovića.

U izveštaju se ističe da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od „pet osoba koji su povezani sa Voždovačkim klanom i koje su angažovale srpske tajne službe“.

Policija Kosova sa svoje strane u saradnji sa pravosudnim organima preduzima sve potrebne istražne radnje.

U izveštaju strane obaveštajne agencije se ističe da je Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica.

„Ekipa je bila smeštena u hotelu Octan u Lešku i tu je boravila mesec dana pre ubistva (Ivanovića). Tokom ovog perioda članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u belom rendž roveru i čak su u Zvečanu zaustavljeni od strane policije zbog prekoračenja brzine. Vozilo je pripadalo braći Vulović i bilo je beogradskih registarskih tablica BG -788-GN“, navodi se u izveštaju.

Od ekipe koja ga je zaustavila je zatraženo da izbriše sve podatke o slučaju, kako je i postupljeno, kaže se u izveštaju.

Nakon ubistva Ivanovića .16. januara 2018. godine grupa se, prema izveštaju podelila u dve grupe. Prva je poletela sa beogradskog, a druga sa prištinskog aerodroma.

Njihova destinacija u naredna dve meseca je bio Tajland. U grupi koja je poletela iz Beograda su bili Joca i Bojana, dok je preko prištinskog aerodroma otišao Peđa ili Predrag.

Predrag ili Peđa je prema izveštaju lice koje je ubilo policajca u Srbiji ali je na intervenciju BIA oslobođeno zatvora. Peđa se razveo od supruge Irene Dragojević.

Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin.

Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo Srđan Vulović pod nadimkom Gene. On je posle ubistva Ivanovića ima zdravstvenih probleme i bio je smešten u bolnici.

Povodom ubistva Olivera Ivanoviča, Policija Kosova je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markoviću koju su u pritvoru i osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

Advertisements

U vezi sa ubistvom Ivanovića Policija Kosova je izdala poternicu i za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.

Izvor: Danas