Protest i šetnja policajaca u Prokuplju (VIDEO)

Protest i šetnja policajaca u Prokuplju (VIDEO)

Stotinu policajaca i nezadovoljnih građana, koje su predvodili članovi Policijskog sindikata Srbije protestovalo je danas pred zgradom Policijske uprave u Prokuplju.

Protest i šetnja policajaca u Prokuplju (VIDEO)
Screenshot

Oni su noseći zastave svog granskog sindikata iskazali javno nezadovoljstvo zbog toga što je 16 njihovih kolega policajaca PU Prokuplje prebačeno u nišku Policijsku upravu.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da su zatražili da načelnik PU Prokuplje Nenad Kaličanin poštuje zakon i vrati na radna mesta sve one koje je bez rešenja prebacio na druga radna mesta.

“Razlog premeštanja policajaca je čisto politički jer se radi očigledno o nepodobnim policajcima, koji nisu po volji aktuelne vlasti”, kazao je Mijailović.

On je podsetio da su članovi sindikata tražili prijem kod Kaličanina 31. decembra 2018. godine, ali da on nije hteo da ih primi kao što ne želi ni danas s njima da razgovara, pa svoja prava moraju da traže putem ulice.

“Ovo su vrsni profesionalci i pošteni ljudi i nemaju čega da se plaše i ako načelnik ne želi sa njima a i sa nama da razgovara mi imamo načina da se izborimo za svoja zakonska prava”, istakao je Mijailović.

On je najavio da sindikat policije prikuplja podatke o načelniku Kaličaninu i da će ih proslediti nadležnim službama.

Nakon protesta pred zgradom PU okupljeni su prošetali prokupačkim ulicama.

Načelnik PU Nenad Kaličanin bio je nedostupan i za novinare, a nakon protesta novinare je obavestila služba za informisanje te Uprave da svoja pitanja mogu da upute na njihovu adresu pismeno.

U decembru je 16 policajaca PU Prokuplje dobilo rešenje o premeštaju u PU Niš i nakon toga oni su raspoređeni na radna mesta u Aleksinac i Ražanj.

Advertisements

To je sedamdesetak kilometara od mesta u kome žive i imaju porodice što je, kako su istakli, “protivno zakonu koji predviđa da ta udaljenost bude najviše 50 kilometara”.

Izvor: N1, Južne vesti