Protest podrške Novici Antiću: Treba li pošten čovek u Srbiji da ćuti i podržava svog derikožu, onoga čija ruka nije htela ni da dotakne uniformu kada je to Srbiji bilo najpotrebnje… dezertera

Protest podrške Novici Antiću: Treba li pošten čovek u Srbiji da ćuti i podržava svog derikožu, onoga čija ruka nije htela ni da dotakne uniformu kada je to Srbiji bilo najpotrebnje… dezertera

Policijski sindikat Srbije (PSS) pozvao je danas članove na ulični protest u znak podrške predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću kome je zbog sindikalnog aktivizma i javnih istupa na protestima Vojnog sindikata 2016. i 2017. godine Vojni disciplinski sud u drugom stepenu oduzeo čin, zbog čega ostaje bez posla u Vojsci Srbije.

Screenshot

Vuk Tufegdžić, pravni zastupnik Novice Antića, ranije je rekao za Radio Slobodna Evropa da će iskoristiti sva pravna sredstva protiv ove presude.

“Ta odluka je nezakonita i skandalozna. Nema elemenata odgovornosti kod Novice Antića. On je postupao kao predsednik sindikata, a ne kao profesionalno vojno lice u vršenju vojne službe, što je uslov da bi protiv nekoga mogao da se pokrene disciplinski postupak. Odluka da mu se oduzme čin znači da ga isteruju iz Vojske. Čim se oduzme čin prestaje i profesionalna vojna služba”, naveo je Tufegdžić.

Navodeći da je Antić “patriota, pošten i vojnik bez mrlje”, PSS je u saopštenju ocenio da je Antić zajedno sa predstavnicima tog sindikata “izašao na ulicu da ukaže i brani Vojsku Srbije od njene propasti i ljudi koji je vode, a koji razmišljaju samo o beskrupuloznoj gramzivosti na račun iscrpljenog i osiromašenog naroda”.

“Treba li pošten čovek i patriota u Srbiji da ćuti i podržava svog derikožu, onoga čija ruka nije htela ni da dotakne uniformu srpskog ratnika kada je to Srbiji bilo najpotrebnje, da ne kažem dezertera, prosudite sami”, upitao je predsednik PSS Veljko Mijailović.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić ocenio je ranije da je odluka da mu se oduzme čine protivpravna i sramna, ali da je sindikat koji on predvodi, njome ojačan u borbi za bolji položaj pripadnika Vojske Srbije.

Advertisements

“Važno je da znate da Vojni sindikat Srbije tim kukavičkim činom nije oslabljen, naprotiv samo je jači i složniji, u kome ja nesmetano nastavljam da obavljam dužnost predsednika”, naveo je Antić u pismu za koje je naveo i da ga je uputio kolegama.

Autor: Radio slobodna Evropa, Izvor: 021