PSG: Kako je Milorad Vučelić zaslužio Orden Svetog Save

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da ne vidi „koje su to moralne vrline i kakav novinarski profesionalizam“ istakli glavnog i odgovornog urednika lista Večernje novosti Milorada Vučelića da bi bio odlikovan Ordenom Svetog Save, koji dodeljuje Srpska pravoslavna crkva (SPC).

PSG: Kako je Milorad Vučelić zaslužio Orden Svetog Save 1Foto: FoNet/SPC

„Večernje novosti, kojima je Vučelić glavni urednik, primer su svega najgoreg i tabloidnog u srpskom novinarstvu, a od žute štampe razlikuje ih samo to što nemaju fotografije unakaženih tela i bombastične naslove. S druge strane, Novosti se posebno ističu raspirivanjem netrpeljivosti i mržnje prema drugim narodima u regionu bivše Jugoslavije“, navodi se u saopštenju PSG.

Advertisements

Prema njihovim rečima, Vučelić, koji je i predsednik Fudbalskog kluba Partizan, je na taj način „neposredno povezan i sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka“, jer je ona koristila jednu prostoriju na stadionu tog kluba.

Patrijarh Porfirije uručio je juče u Patrijaršiji SPC u Beogradu Orden Svetog Save glavnom i odgovornom uredniku Večernjih novosti Miloradu Vučeliću za „višegodišnju uspešnu saradnju, novinarski profesionalizam i afirmaciju hrišćanskih vrednosti i vrlina“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *