Putin: Neke zemlje iskrivljuju razloge za Drugi svetski rat

MOSKVA – U nekim zemljama nastavlja se sa nametanjem besramno netačnih razloga za Drugi svetski rat, rekao je večeras ruski predsednik Vladimir Putin, u pozdravnom obraćanju na otvaranju izložbe „1939. Početak Drugog svetskog rata”.

Izložba koja je otvorena u Ruskom saveznom arhivu pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939.

„Drugi svetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovečanstvo, koja je nanela duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija”, podvukao je Putin, prenosi Tanjug.

On je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa, istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi TAS S.

Prema rečima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena, predstavljeni na ovoj izložbi, biti od izuzetne važnosti.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *