Razmišljanje jedne Crnogorke: Vakat je da se dozovemo pameti, Srbija će nam jedina pružiti ruku!

EU je zabranila izvoz hrane, medicinske i farmaceutske opreme izvan tzv. združene Evrope. Snalazi se kako ko može, a u najboljoj poziciji su države koje imaju sopstvenu proizvodnju.

Nažalost, Crna Gora nije među njima, pa u najvećoj mjeri zavisi od uvoza. Primjera radi, iz Srbije uvozi 36% hrane za svoje potrebe, a od ukupne količine žitarica i proizvoda od njih, iz Srbije dolazi 64%.

Neću nabrajati medicinsku i farmaceutsku opremu, koja će narednih dana Crnoj Gori biti neophodna zbog CoV koji se širi među stanovništvom.

Nego, od koga ćete, Milo i Duško, već za koji dan za narod dobiti hljeba i mlijeka? Hrvatska je stavila ključ u bravu, Albanija nema ni za sebe, a Kosovo, čiju ste nezavisnost olako priznali, hoće da obara sasvim novu vladu jer nemaju hrane dok su takse za robu iz centralne Srbije na snazi.

NATO je u doba pandemije postao nevažan, to ste, nadam se, skontali, a Rusiji ste uveli sankcije. Ko vam je ostao osim oni na koje ste do juče gađali drvljem i kamenjem, oni zbog čijeg ste strašnog velikosrpskog nacionalizma zvali u pomoć prijatelje sa Zapada jer, zaboga, rušili su vam državu.

Ja znam da će Srbija odvojiti dio svojih rezervi za Crnu Goru, a to neće biti prvi put. Ali, nadam se, dobri moji, da će vama političarima i svim Montenegrinima, koji mrzite sve srpsko, pamet doći iz jednog dijela tijela u glavu, pa ćete shvatiti da se ne pljuje u pjat iz kojega se jede, da se brat gura do ivice jame, ali se u nju ne baca.

Na vama je da vidite ko su vam braća. Nemojte samo da laprdate da ćete vi sve što dobijete platiti jer gest koji će Srbija napraviti nema cijenu.

Advertisements

Što ne platite tzv. prijateljima? Vakat je da se dozovete pameti i da, prije svega, budete prijatelji svom narodu, a onda i onima koji to vama nikad nisu prestali da budu. Ja toliko, praštajte svi što sam vas smarala, ali morala sam ovo iznijeti.

Izvor: Borba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *