Rusko ministarstvo o optužbama iz CG: Tužno stanje

Rusko ministarstvo o optužbama iz CG: Tužno stanje

Moskva — Rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo optužbe da je ta zemlja umešana u pokušaj terorizma u Crnoj Gori na izborni dan 2016.

Za ponašanje glavnog specijalnog tužioca tokom suđenja grupi optuženoj za terorizam kažu da jasno ilustruje “tužno” stanje pravosuđa Crne Gore.

“Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlucio da se priključi konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije. On već dve godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obaveštajne službe GRU. Kao što smo već u više navrata rekli, ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvanicnog ucešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito delo i veruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne”, saopšteno je iz ruskog ministarstva, prenosi Tass.

Dodaje se da su advokati odbrane na jednom od sudenja predstavili odgovor ruskog Ministarstva spoljnih poslova o boravku u Moskvi jednog od ključnih svedoka Saše Sinđelica.

Katnić je na to rekao da je taj dokument stvorio GRU kako bi otrovao stranke u postupku, te je zatražio da se hemijski testira dokument, kako bi se pronašli eventualni tragovi Novičoka. “Ovo ponašanje glavnog specijalnog tužioca jasno ilustruje tužno stanje pravosuda Crne Gore”, navodi rusko ministarstvo inostranih poslova.

Advertisements

Izvor: B92