Šta bi sa parolom ”Ne damo Gazivode?!”

Kosovska ministarka energetike Rozeta Hajdari, objavila je da je jednoglasno, “glasanjem svih evropskih operatora sistema Evropske energetske mreže, Kosovo nezavisno kontrolno područje”. Ovu informaciju potvrdio je i nemački ambasador u Prištini Kristijan Held, na svom Tviter nalogu, naovodi se u saopštenju Srpskog narodnog fronta iz Gračanice.

– Na ovaj način Kosovo je zajedno sa Albanijom postalo jedinstveno energetsko područje, što znači da je Srbija izgubila energetski suverenitet na čitavoj teritoriji AP KiM. Prema zvaničnicima iz Prištine, ovo je samo implementacija energetskog sporazuma iz 2013. godine – poručuju dalje iz SNF i postavljaju pitanje.

– S obzirom da se dobro sećamo da je predsednik SNS sa raznih funkcija koje je obavljao odlučno obećavao da to neće dozvoliti, uz ono čuveno: “Ne dam Gazivode”, Srpski nacionalni forum ga pita: “Šta ovo bi”?
Oni dalje pitaju da li, s ozbirom na to da je bilo jednoglasno, znači da je “Srbija prestala sa lobiranjem u svoju korist”.

– S obzirom da je država Srbija već predala Kosovu bitne poluge suverenosti, šta će još da čini na jačanju kosovske nezavisnosti? Da li će sačuvati zdravstveni i obrazovni sistem na Kosovu i Metohiji ili će i te ostatke suverenosti predati? I konačno, da li će se nakon prestanka lobiranja saglasiti i sa članstvom Kosova u UN? Srpski narod sa KiM zaslužuje barem jednom da mu se iskreno nešto saopšti – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: direktno.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *