Šta je to što je bitno ženama na vlasti?

Šta je to što je neke žene pretvorilo u hladnokrvne sluge nehumane politike i pitanja SNS članicama

Pripadam nekoj srednjoj generaciji što je za ovaj tekst bitno samo sa stanovišta poznavanja drugačijih vremena, ljudi i odnosa među njima. I kad pravim paralelu tipa ‘al je nekad bilo drukče’ uplaši me saznanje da živimo u vreme tragičnog nedostatka emocija, empatije, razumevanja, vere, uvažavanja, ali i porasta otuđenosti, egoizma, nepoverenja i bestidne manipulacije ljudima. I to je primetno na svim područjima društvenih odnosa i političar-narod, žena–muškarac, roditelj-dete, profesor-učenik, poslodavac-radnik, lekar-pacijent, poslovni saradnik-saradnik, ili kolega-kolega, komšija-komšija…

Piše: Gordana Sekulić

Osnova svakog društvenog delovanja bi trebala biti utemeljena na principu moralnosti po kome drugome ne činite ono što ne biste voleli da vama bude učinjeno. Koliko god se branimo da ‘eto, vreme diktira pravila, norme i ponašanja’ zaboravljamo da smo mi, ljudi, ti koji kreiraju ta pravila i da je greh i kršenja etičkih normi i nepoštovanja božjih zakona (ako ste vernik) posledica prljavih misli i sebičnih interesa. A ta prljavština i sebičnost druge u našem okruženju povređuju a kršitelje moralnih pravila i božjih zapovesti ukopavaju sve dublje u greh jer postaju toliko neosetljivi i egoistični da ne samo da nekorektan odnos prema drugome smatraju mudrošću i inteligencijom i naročitom sposobnošću, nego i okruženje ohrabruju na sebično i prljavo ponašanje, kao društveno prihvatljivo i poželjno.

Takva vrsta moralne pragmatičnosti je postala bolna najviše u odnosu prema slabima (deci, starim i bolesnim osobama) a tragična za odnos žene i muškarca, jer nešto što je emocija, zajednički životni plan i zajednički interes stvaranja porodice i budućnosti, pretvara u nerazumljiv konflikt i odnos pun konkurencije, nepoštovanja i uzajamne ugroženosti.

Odmah da vam kažem da sam ja feministikinja ali kao žena, majka, supruga, Srpkinja i vernica pozabaviću se, malo, ulogom i aktivnostima žena u društvu sa stanovišta morala, etike, političke odgovornosti, društvene potrebe i ličnog dostojanstva.

Svedoci smo organizovanih grupnih istupa u javnosti članica vladajuće partije i tendencioznih horskih osuda političkih protivnika stranke kojoj pripadaju , kao i mirijade optužbi po osnovu nekakvog ugrožavanja rodne ravnopravnosti, a sve ispevano jezikom mržnje neshvatljivih razmera i neprihvatljivih argumenata.

Pa me zanima, šta je to što je te i žene slične njima, pretvorilo u egocentrične mrziteljke, u promišljene profesionalne alpiniste, u hladnokrvne sluge nehumane politike? Šta je to što ih je udaljilo od njihove suštine požrtvovanog čuvara porodice, hrabre zaštitince dece, borca za pravedniji društveni poredak i bolji život žena?

Neću se baviti kritikom radikalnog feminizma jer je radikalni feminizam deo globalističkog pokreta koji omogućava šačici bogatih da preuzme ulogu glavnog dizajnera svetskog društvenog inženjerinaga koji širi razdor među ljudima nametanjem mržnje i razvrata kao principa ponašanja, agresije i ucena kao principa komunikacije i terora kao principa sprovođenja mondijalističkih interesa, a sve u nameri da uspostave kontrolu u svetu i utiču ne samo na opstanak ljudske vrste (potiranjem tradicionalnih vrednosti kroz odnos žene i muškarca, uništenjem porodice, obrazovanja i hrišćanstva, vakcinacijom štetnim vakcinama) već i opstanka celih naroda i država u kojima žive.

Radikalni feminizam je spoljni činilac i namet koji u jednom društvu može da se zapati i načini tragediju samo kad ga kao ideologiju prihvate žene koje imaju bitniju društvenu ulogu i političku moć. I kako su postulati radikalnog feminizma destruktivni i podrivački po opstanak porodice i društva jer se svode i na naopako tumačenje rodne ideologije i prateći kazneni aparat koji diskriminiše sve koji ne prihvataju namete globalista, jasno je da takvu ideolgiju mogu prihvatiti i propagirati samo Srpkinje specifičnih karakternih osobina u kojima preovladava odsutvo empatije i odgovornosti za druge, izražen egoizam, jake lične frustarcije, poremećaj seksualnosti i karijeristikinje sa alpinističkim ambicijama ..

Iskrena da budem, čitajući šta se događa u svetu, bila sam ubeđena da se u Srbiji neće primiti ta pošast koju zovu rodna ideologija, najpre zato što realno, žene u Srbiji imaju sva prava kao i muškarci ( i pravo na rad, školovanje, pravo svojine, pravo glasa, pravo na prekid trudnoće i pravo na odluku o izboru i načinu života, bračnom status); porodični odnosi su bili zaštićeni adekvatnim zakonima a zatim i zato, što za svaku pravu Srpkinju rod nije samo biološka odrednica već i odrednica pripadnosti društvu, narodu,što ima svoje istorijsko opravdanje, jer su se mnoge žene srpskoga roda borile u ratovima za svoju otadžbinu, jer je za Srbe rod predak, komšija, brat, sugrađanin, sapatnik, istomišljnik, brat (u borbi se pevalo -ajde rode da letimo do slobode, pa često upotrebljavano – rod najrođeniji i slično). A, tamo neke i neki, rod odjednom svode čak ne ni na biološku odrednicu već na puku seksualnu orjentaciju. Al’ zato prava tako podeljenih regulišu, onako komunistički, po ključu a ne po sposobnostima, zvanju i znanju.( Za mene je ravnopravnost stvar pružene šanse koja podrazumeva jednake uslove za sve, nevezano za pol ili rod, a dobija i pobeđuje onaj pametniji, stručniji, talentovaniji. I naravno da ne mislim da su muškarci ti koji su pametniji ili sposobniji od žena, i baš zato ne treba insistirati na ključu tipa žena ima procentualno toliko I toliko treba da nam pripadne mesta u politici, nagrada itd. Ako su žene sposobnije neka ih bude 80% u politici i neka osvoje sve nagrade, ali bitan kriterijum ne sme da bude rodna pripadnost ili ne daj Bože, seksualna orjentacija)

Nažalost, kao i mnoge druge pojave koje ugrožavaju opstanak ovog naroda i ove države, primila se i „rodna ideologija“ prvenstveno zbog izdaje žena u politici i jakoj i agresivnoj podršci organizacija pratećeg i javnog tipa finasiranim od strane globalističkih grupacija.

I baš zato što se toliko insitira na pravu žena tamo gde ono nije ugroženo, gde insistiranje na pravu žena u okviru rodne ideologije ugrožava opstanak porodice i države, zanima me, koja je uloga i kolika je odgovornosot žena u politici i javnim delatnostima u Srbiji?

Šta je to što je neke žene pretvorilo u hladnokrvne sluge nehumane politike i pitanja SNS članicama

Zato postavljam pitanje SNS članicama : Ko im je dozvolio da se poigravaju sa ulogom žene u srpskom društvu, ko im je dozvolio da veličaju verbalnu uvredu marginalizujući ogroman broj realnih problema u Srbiji i ko im je dozvolio da one diskriminišu žene po pripadnosti političkoj opciji ( jer uopšte ne reaguju kada se vređaju žene koje su pripadnice druge političke opcije pa ni kad im se upućuju reči ozbiljnih uvreda i pretnji ili kad su predmet bestijalnog medijskog zlostavljanja od strane režimskih medija).

I zato hoću kao žena, majka, supruga i Srpkinja, da pripadnice svoga roda (i ženskog i srpskog) priupitam nekoliko stvari:
Smeta vam kad vas neko uvredi i u afektu kaže da ste kurve, što je uvredljivo i za osudu, ali
– Kako to da vam ne smeta što je Srbija najsiromašnija zemlja Evrope i što je to siromaštvo rezultat nesturčnosti, korumpiranosti i izdaje ekonomskih interesa građana od strane vlasti čije ste i vi deo, i što posledice tog siromaštva najviše oseća porodica pa samim tim i žena kao nosilac i temelj porodice?
– Kako to da vam ne smeta egzodus mladih, obrazovanih žena i muškaraca?
– Kako to da vam ne smeta nemoral u društvu i činjenica da vlast u kojoj ste i vi, kao osnovne vrednosti nameće neznanje, primitivizma, agresivnost, laž, kriminal, koji od naše dece prave agresivne i nepoštene ljude a od mladih žena objekte za zabavu bogatim tajkunima i strancima?
– Kako to da vam ne smeta emitovanje višemesečnih rijaliti programa na medijima koji su pod kontrolom vlasti kojoj pripadate a koji šire nemoral, nerad, agresivnost i vulgarnost kao društveno poželjna i cenjena ponašanja?
– Kako to da vam ne smeta nehumana i nepravedna i antinacionalna socijalna politika koju vodi vlast kojoj pripadate a kojom se podržava otimanje dece iz siromašnih porodica, ne smeta vam zakon kojim se u slučaju smrti oba roditelja, ne dodeljuje starateljstvo najbližim rođacima već se dete daje u tuđu porodicu, ne smeta vam prodaja srpske dece u inostranstvo, ne smeta vam vapaj majki kojima su ukrali decu na porođaju?
– Kako to da vam ne smeta nametanje obaveznog vakcinisanja neproverenim vakcinama i dece i žena, kako to da vam ne smeta što su i žene i deca postali obavezni donori organa i tkiva u uslovima visoke korupcije i nemorala u društvu i u zdrastvu?
– Kako to da vam ne smeta diskriminacija trudnica na radnom mestu?
– Kako to da vam ne smeta nedostatak obdaništa za decu žena koje rade?
– Kako to da vam ne smeta nedostatak besplatnih školskih udžbenika za osnovce i besplatne školske užine za decu i kako to da vam ne smeta sve veći broj gladne dece koja jedu jednom dnevno ?
– Kako to da vam ne smeta politika vlasti da Srbiju naseli islamskim migrantima, koji prete da će da siluju srpske žene?
– Kako to da vam ne smeta izdaja nacioanlnih interesa i kršenja odredbi Ustava Srbije od stane vrha vlasti kojoj pripadate?

Advertisements

I nemojte da mi kažete da je politka kurva i da se vi borite. Ne, drage moje. Mene zanima šta vi činite da ne bude tako? I zašto se umesto da silujete srpsku javnost sumanutim optužbama neistomišljnika, ne borite za rešenje realnih životnih problema koji će poboljšati uslove za rad i život žena?

Šta je to što je neke žene pretvorilo u hladnokrvne sluge nehumane politike i pitanja SNS članicama

Gordana Sekulić