Stanari “Bristola”: Ministarstvo odbrane laže da imamo imovinu. Ostala je samo sirotinja…

Stanari “Bristola”: Ministarstvo odbrane laže da imamo imovinu. Ostala je samo sirotinja…

Odgovarajući na optužbe stanara iz preostalih 15 soba vojnog hotela Bristol da im je dat rok od osam dana bez da znaju gde će biti preseljeni, Ministarstvo odbrane Srbije tvrdi da to nije tačno i da je za sve obezbeđen adekvatan smeštaj i to u stanovima za privremeni smeštaj u opštinama Vračar i Voždovac, kao i vojnim samačkim hotelima u opštinama Savski venac i Zvezdara.

U pisanom odgovoru “Vestima”, Ministarstvo odbrane nije odgovorilo na pitanje da li je postavilo ultimatum stanarima Bristola i šta će se dogoditi ukoliko se oni ne isele. Umesto toga, izneta je tvrdnja da neki od njih neće da se isele mada u svom posedu već imaju kuće ili stanove!
Na pitanje zbog čega vojni beskućnici nisu preseljeni u stanove koje je za tu svrhu opredelio grad Beograd, odgovoreno je:

“Stanovi dobijeni od Grada Beograda nisu stanovi koji mogu da se otuđe, što je glavni zahtev preostalih stanara. Jedan deo njih ima prava na smeštaj, što im je i ponuđeno, a jedan deo nema prava na smeštaj, mada je i njima ponuđeno rešenje. Neki od stanara imaju u vlasništvu kuće i stanove koje ili izdaju ili su ih prepustili srodnicima, a to ih diskvalifikuje da dobiju još jedan stan od Vojske Srbije”.

Nema para za lift

Na pitanje zbog čega je stanarima isključen lift, u Ministarstvu odbrane odgovaraju da je to učinjeno iz bezbednosnih razloga zato što je “istekao ugovor za servis lifta”.
“Ministarstvo odbrane nema više ni prava ni mogućnosti da plaća za održavanje zgrade koja nije u vlasništvu Ministarstva odbrane”, navodi se još u odgovoru.

DRAGAN STEVANOVIĆ, PREDSTAVNIK STANARA:

Ostala samo sirotinja…

Dragan Stojanović, predstavnik preostalih stanara iz Bristola, kaže da “Ministarstvo nastavlja da manipuliše činjenicama”:

– Neka pokažu papir u kome su nam ikada nudili bilo koju od ovih lokacija. Mi smo od 1991. u prioritetu za dobijanje stanova i ta odluka nikada nije stornirana. Jeste, sada smo svi penzioneri, a većina nas je do 2006. bila u aktivnoj službi. Mesečno nam je odbijano od plate upravo za rešavanje stambenog pitanja. Umesto toga, posle 30 godina čekanja na svoj krov nad glavom sada nam se ponovo nudi privremeni smeštaj.

Sagovornik “Vesti” demantuje da neki od preostalih stanara imaju svoju imovinu.

– To je čista laž. Da neko od nas ima kuću ili stan, onda ne bi imao regularnu zaključnicu za dobijanje stana. Neka izađu i kažu ko to ima drugu imovinu. Ovde je ostala samo sirotinja koja je u međuvremenu ostarila da je postala teret i sebi i drugima – zaključuje Stojanović, dodajući da su odbili ponude predstavnika više stranaka da im pomognu, jer ne žele da se politika umeša u njihov slučaj.

Advertisements

Smatra da i pored datog roka (19. februar) niko neće moći da ih izbaci iz soba:
– Za to je potrebno sudsko rešenje. Kada su nam na sastanku u ponedeljak zapretili tužbama iznenadili su se kada smo odgovorili uglas: “Pa to i čekamo.” Neka nas tuže, nekada se napokon uđe u zakonsku proceduru. Znamo da ćemo tada pobediti.

Stanari “Bristola”: Ministarstvo odbrane laže da imamo imovinu. Ostala je samo sirotinja……

Izvor: Vesti online/ Đ. B.