Što je vođi dupe ugroženije, to se njihova glava više klati i shvataju da imaju jake razloge da štite vođu sve do poslednjeg živog Srbina

Što je vođi dupe ugroženije, to se njihova glava više klati i shvataju da imaju jake razloge da štite vođu sve do poslednjeg živog Srbina

Kad razmišljam o tome kako je moguće da neko toliko nesposoban, nehuman, nemoralan, lažljiv i neharizmatičan, kao što je jedan Vučić, tako dugo uništava Srbiju, ne mogu a de ne primetim da to nije samo zasluga njegove slepe pokornosti stranim centrima moći već, poveliku zaslugu za taj njegov opstanak na tronu iskovanom od izdaje, krađe i tiranije, imaju njegovi najbliži saradnici.

Što je vođi dupe ugroženije, to se njihova glava više klati i shvataju da imaju jake razloge da štite vođu sve do poslednjeg živog Srbina. Foto: Printscreen

Piše: Gordana Sekulić

A, potom, kada razmišljam o njihovoj poslušnosti, sve mi se čini da su,u nekom ranijem periodu, znali i da “olabave uzda” u izvršavanju sumanutih gazdinih naloga ali vremenom, što je dublja rupa kriminala, korupcije i tiranije u koju se ukopavaju, to su, čini mi se, revnosniji, beskrupulozniji i agresivniji u očuvanju vođine pozicije.

Jer, da se razumemo, oni su, zvanično kao neki političari ali, šta ih realno veže?

Ideologija i nacionalna strategija sigurno ne, zato što pripadaju stranci koja funkcioniše kao sekta čije je obeležje slepa poslušnost u izvršavanju naloga a lestvica nagrađivanja je rezultat stepena jačine privrženosti vođi a, strategija se svela na temeljno sprovođenje zadataka dobijenih od onih koji su zacrtali trajni nestanak Srba i Srbije.

Istina je da oni, da nije nekoga kao što je Vučić, nikada ne bi ni imali priliku da se tako visoko popnu na hijerahijskoj lestvici, prvenstveno zato što su nestručni, mentalno ograničeni, neobrazovani, primitivni i skloni kriminalu i korupciji i niko od njih ne bi ni približno stekao i ni približno tako luksuzno živeo da im, baš Vučić, nije omogućio da profitiraju na svojoj pokvarenosti i tuđoj nevolji.

I oni su, sa jedne strane svesni dobijene šanse a, sa druge strane svesni sankcija koje ih čekaju ako im gazda padne i, iako ograničeni, ipak ne i toliko glupi da ne shvataju da su činili i još čine zlo, pa su sakupili sve svoje destruktivne snage da sačuvaju vođu.

Računaju verovatno da, što je vođi dupe ugroženije to se njihova glava više klati na vetrometini opstanka, pa zbrajaju imanja, stanove, račune u bankama koje su stekli služenjem zlu, izdajom pravde i maltretiranjem sunarodnika i, shvataju da imaju jake razloge da štite vođu sve do poslednjeg živog Srbina.

Ali, iskreno, mene zanima, kada bi im neko sutra ponudio zaštitu i izuzeće od progona, šta bi uradili???

Ne znam šta vi mislite ali, ja nekako jedva čekam da pročitam vest da je vođa otišao u deveti krug pakla i baš me zanima panika i haos u kome će se naći njegovi saradnici.

Mada bih, da sam na njihovom mestu razmišljala i o mogućnosti da, možda, vođi može pasti na um da produži svoj sumanuti ples i zaštiti pokvarenu rodbinu, baš izdajom saradnika, jednog po jednog…

A ako izdate izdajnika to i nije izdaja već se računa kao dobro delo.

Pa, da vidimo, ko će prvi povući nogu…

Gordana Sekulić