Tužilaštvo naložilo ekshumaciju tela Muamera Zukorlića

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, u sklopu istrage o utvrdjivanju uzroka njegove smrti, saznaje novopazarski radio Sto plus.

Tužilaštvo je u ponedeljak zadužilo predmet i postupa po krivičnoj prijavi koju ne Republičkom javnom tužilaštvu (RJT) podneo Zukorlićev sin, Usame.

On je RJT tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

“U sklopu istrage uzeta je izjava od Usame Zukorlića, a potom i dat nalog da se izvrši ekshumacija tela pokojnog Muamera Zukorlića, sa čim se porodica saglasila. Tačan dan ekshumacije još uvek nije poznat, ali će biti vrlo brzo”, rečeno je tom radiju u Višem javnom tužilaštvu.

Usame Zukorlić, koji je nasledio oca na čelu partije, u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga laboratorija da je otrovan hranom.

Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini.

Advertisements

Kao uzrok smrti tada je navodjen srčani udar.

Izvor: Politicki.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *