FILE - In this Sunday, Dec. 29, 2019 file photo taken from a helicopter shows Ain al-Asad air base in the western Anbar desert, Iraq. Iran struck back at the United States for the killing of a top Iranian general early Wednesday, Jan. 8, 2020, firing a series of ballistic missiles at Iraqi bases, including Ain al-Asad air base, housing U.S. troops in a major escalation that brought the two longtime foes closer to war. (AP Photo/Nasser Nasser, File)

U Teheranu tvrde da je u raketnom napadu ubijeno 80 „američkih terorista”

DUBAI  – Iranska državna televizija objavila je danas da je najmanje 80 „američkih terorista” ubijeno u iranskom napadu na američke ciljeve u dve baze u Iraku.

Pozivajući se na neimenovani visok izvor u Revolucionalnoj gardi, Iran je naveo da u domašaju ima 100 drugih ciljeva u regionu ako Vašington preduzme mere odmazde.

Televizija tvrdi da američki predsednik pokušava da umanji štetu od iranskih raketnih napada na američke ciljeve u Iraku tvitovima da je „sve u redu”.

Takođe se navodi da su američki helikopteri i vojna oprema „teško oštećeni”, a da nijedna iranska raketa nije presretnuta.

Tramp je posle napada na Tviteru naveo da je sve u redu, dok američke televizijske mreže navode da u napadu nije bilo američkih žrtava, javlja Rojters a prenosi Tanjug.

Nema jasnih informacija ni o mogućim žrtvama među Iračanima.

Advertisements

Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze „osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija”.

Izvor: Politika

Advertisements

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *