Vasković: Tužilaštvo da mi uruči poziv lično, a ne da ga ostavlja ispred vrata stana koji nije moj

Vasković: Tužilaštvo da mi uruči poziv lično, a ne da ga ostavlja ispred vrata stana koji nije moj

Tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pozvalo je danas novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Vasković je u svom odgovoru Tužilaštvu RS poručio da će se pozivu odazvati kada mu ga lično uruče, preneo je N1BiH. Kako navodi, ne izbegava da primi poziv i šefu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva Miodragu Bajiću je lično dostavio 5. oktobra ove godine kopiju svoje lične karte, kako bi mu poziv mogao biti uručen, a ne ostavljati ga pred vratima stana, čiji su vlasnici njegova deca i gde Vasković nije prijavljen.

„Bajiću, ja od 26. 03. ove godine svakodnevno na svom blogu javno svedočim o tome ko je organizovao, naredio, izvršio teško ubistvo Davida Dragičevića i ko sve prikriva taj zločin. To se zove otvoreni izvor! Nastaviću to da činim. Javno!“, poručio je Vasković na svom blogu.

„Ja sam slobodan čovek i mogu da se krećem kad hoću i kud hoću i ne pada mi na pamet da sedim na ‘adresi’ i čekam kad ćeš se ti setiti da mi uručiš neki poziv“, naveo je Vasković.

Advertisements

Kako se navodi u pozivu, Slobodan Vasković poziva se da dana 16. oktobra 2018. godine u 09.00 sati pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi s iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično delo teško ubistvo, saopšteno je iz ovog tužilaštva. Tvrde da su poziv uputili javno, jer Vasković izbegava da ga primi. Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUPRS. U pozivu se navodi da, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, može biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 maraka.

Izvor: Danas