Velja Ilić sprovodi čistku u Nacionalnom centru, pravi koaliciju sa DSS i Šapićem

Balkanska je u nekoliko tekstova pisala o družini koja se okupila oko Velimira Ilića i Nove Srbije a koja se nazvala “Nacionalni centar”.

Istovremeno smo i poželeli u tekstu “Četnici Velje Ilića zbog gađanja Vučića cipelom u Potočarima, raspisali poternicu za Nihadom Aličkovićem” da se Velimir Ilić uzme u pamet i da počne ponovo da se ozbiljno bavi politikom bez jajara, šušumiga, šibicara, prevaranata, taloga srpske politike i raznih sumnjivih likova, koje ni rođena majka ne može da voli ili da izađe iz tog blata i na miru provodi penzionerske dane.

Da Velja Ilić ipak nije neko koga možete baš tako lako prevariti, te da je svestan s kim se udružio, govore nam informacije koje smo dobili od izvora u Novoj Srbiji. Taj izvor nam priča da se Velja sprema da razjuri sve pokrete koji su se priključili “Nacionalnom centru”, raznorazne savetnike i ostale čudne likove koji su se okupili oko njega obećavajući mu veliki broj novih članova a očekujući da Velja obilato iskešira sve njihove nebulozne ideje, dok im se ne pojavi nova ovca za šišanje.

Velimir Ilić, Screenshot

Naravno da Velja nije od juče u politici i da mu je posle par nedelja sve postalo jano.

Izvor iz Nove Srbije nam tvrdi da je Velimir Ilić krajem januara  započeo tajne pregovore najpre sa Milošem Jovanovićem, predsednikom DSS a potom i sa Aleksandrom Šapićem, te da je na pomolu stvaranje nove koalicije, koja će zadržati naziv “Nacionalni centar” ali pod uslovom da Velimir Ilić razjuri sve one koji su do kraja iskompromitovali naziv “nacionalni”, počevši od Mirka Jovića pa na dalje, te da Velja i Šapić obezbede donatore koji će pokriti dugovanja Demokratske stranke Srbije.

Da se uveliko radi na realizaciji potvrđuje i pisanje portala Patriot u tekstu koji vam prenosimo u celosti.

Krajem prošle godine formiran je novi politički blok, pod nazivom Nacionalni centar. Stožer ovog bloka je partija Velje Ilića Nova Srbija.

Oko Nove Srbije okupile su se rodoljubivo orjentisane stranke i pokreti, među kojima su Srpska narodna odbrana, Narodni radnički pokret, Srpsko-ruska partija Vukovi, Narodni pokret „Dinara – Drina – Dunav“, Srpski četnički pokret i Beogradski front.

Predsednik Narodnog radničkog pokreta Saša Rudić je već nakon par dana od osnivanja registrovao novi politički blok pod imenom: Srpska narodna organizacija „NACIONALNI CENTAR“

Dokument o registraciji možete pogledati OVDE

Problem je što je Velja Ilić preko zatupnika Duška Pejkovića registrovao udruženje ove godine u februaru pod istim imenom.

Dokument o registraciji možete pogledati OVDE

Tako su sada u APR registrovana dva politička pokreta pod istim imenom, od strane istih aktera tj osnivača ovog pokreta.

Da li Rudić i Ilić nemaju poverenja jedan u drugoga ili su u pitanju ipak dva različita pokreta sa istim imenom, mada su zajedno pokretali i osnivali ovaj politički blok, ostaje nepoznanica.

U svakom slučaju dvostruka registracija istog pokreta izaziva nedoumice i podozrenje o namerama osnivača Nacionalnog centra, piše Patriot.

Advertisements

Saša Rudić je u međuvremenu na Tviteru najavio da će podneti tužbu:

Balkanska, Patriot

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *