Vlada Srbije usvojila nove mere Kriznog štaba

Foto: Tanjug

Vlada Srbije usvojila je nove mere koje je predložio Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa, koje se odnose na predstojeći vikend, saopštila je kancelarija za saradnju s medijima.

Sutra nakon podneva do ponedeljka ujutru moći će da rade apoteke i benzinske pumpe i njihovo radno vreme nije ograničeno, dok će prodavnice prehrambene robe raditi do 21 čas, navedeno je u saopštenju.

Učenici srednjih škola od ponedeljka 8. marta, preći će na onlajn nastavu.

Vakcinacija protiv korona virusa odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije, dodaje se u saopštenju.

Ugostiteljski objekti u ski centrima neće raditi tokom celog vikenda, a izuzetak su hotelski kafići i restorani gde mogu biti usluženi samo gosti koji imaju prijavljen boravak.

Od ustanova kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok zakazani sportski događaji mogu biti održani, ali bez prisustva publike, odlučila je Vlada.

Dostava hrane biće moguća 24 sata dnevno, dok će šalter prodaja hrane i pića sutra nakon 12 časova biti zabranjena na teritoriji čitave zemlje do ponedeljka ujutru.

Nakon 12 časova sutra mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Advertisements

Od ponedeljka, 8. marta, sve će raditi po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i danas, ističe se u saopštenju, prenosi Beta.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *