Vučić: Naišao sam na razumevanje i prijateljski stav Putina

Vučić: Naišao sam na razumevanje i prijateljski stav Putina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da je u Moskvi naišao na razumevanje, iskren i prijateljski stav ruskog predsednika prema srpskom narodu i Srbiji.

Vučić: Naišao sam na razumevanje i prijateljski stav Putina
Screenshot

Vučić je rekao da mu je Putin posle sastanka kazao da će se videti u Beogradu i da očekuje da će se za dve do tri nedelje znati kada će tačno doći u posetu.

On nije hteo da iznosi detelje razgovora, navodeći da ne bi bilo fer da o tome sada govori pred javnošću.

“Rusija je važan partner Srbije u svim političkim pitanjima”, kazao je kratko Vučić.

Prema njegovim rečima, politika je bila dominantna tema, a posebno situacija na Kosovu, o čemu su razgovarali oko 50 minuta od ukupno dva sata.

Dodao je i da je sitaucija u regionu bila važan tema, kao i dalje unapredjivanje ekonomske, vojne saradnje i u oblasti turizma.

On je kazao da je Putinu ponovio svoj stav prema članstvu u Nato.

“Mi imamo pristojne odnose sa svim savezima, ali Srbija nema nikave aspiracije i težnje da bude deo Natoa, ona želi da sačuva svoju samostalnost, zato i opremamo našu vojsku da možemo da se izborimo sa opasnostima”, rekao je Vučić.

Naveo je i da se razgovaralo o gasu i pravljenju gasnih stanica, kako bi tečni gas dolazio do najudaljenijih delova zemlje.

Na početku sastanka, Putin je rekao da će se razgovarati o odnosima dve zemlje i situaciji u regionu i izrazio je zadovoljstvo stabilnim rastom trgovinske razmene između dve zemlje, a takođe se pozitivno izrazio i o ruskim investicijama u Srbiji.

Vučić je rekao da su odnosi dve zemlje veoma dobri i zahvalio Rusiji na zaštiti međunarodnog prava i interesa Srbije.

On je rekao da je situacija na Zapadnom Balkanu složena i da Srbija trpi provokacije, ali da želi mir i stabilnost, dodajući da je rešenje za Kosovo još daleko.

Advertisements

Vučić je izjavio da je Srbija nezavisna i slobodna država koja čuva svoju neutralnost i da je jedina zemlja u regionu koja je tako opredeljena.

Izvor: N1