Zaev: Opozicija je prazna slama koja ne nudi ništa i još je u 19. veku

Zaev: Opozicija je prazna slama koja ne nudi ništa i još je u 19. veku

Među nama je razlika u vekovima. Mi koračamo u 21., a naši oponenti su ostali u 19. veku, rekao premijer Zaev.

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je večeras da je makedonska opozicija predvođena VMRO DPMNE “prazna slama” i da “ne nudi ništa za budućnost svog naroda”.

“Među nama je razlika u vekovima. Mi koračamo u 21. veku, a naši oponenti su ostali u 19. veku”, rekao je Zaev na konvenciji predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Steve Pendarovskog koja je održana u Skoplju, a prenose lokalni mediji.

Zaev je istakao da Severna Makedonija korača u pravom pravcu i da ne postoji alternativa konceptu koji nudi vladajuća koalicija: zemlja članica NATO sa otvorenim poglavljima sa EU, ozbiljnim reformama i podignutim ekonomskim kapacitetima.

Selfi s Mickovskim ako se odrekne Gruevskog

Premijer Severne Makedonije je dodao da je kad se radi o budućnosti zemlje spreman da sa svakim sedne i razgovara, uključujući i lidera opozicione VMRO DPMNE Hristijana Mickoskog.

“Nemam nikave predrasude. Spreman sam čak i selfi sa Mickoskim da napravim, ako se odrekne svog prethodnika Nikole Gruevskog. Ali, taj nema kapacitet”, rekao je Zaev.

Advertisements
Zaev: Opozicija je prazna slama koja ne nudi ništa i još je u 19. veku
Foto: Balkanska

Makedonski premijer napravio je ove nedelje selfie snimak sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, prilikom njegove posete Skoplju.

Izvor: Agencije, Al Jazeera