Zoran Pađen: Ovo su hteli – ovo su i dobili! Policijski sindikat Srbije je uz narod na ulici, zarad boljeg života i bez političkih protuva i profitera

Zoran Pađen: Ovo su hteli – ovo su i dobili! Policijski sindikat Srbije je uz narod na ulici, zarad boljeg života i bez političkih protuva i profitera

O delovanju Policijskog sindikata Srbije, njegovoj borbi za prava i bolje uslove rada zaposlenih u MUP-u razgovaramo sa Zoranom Pađenom, predstavnikom PSS u Kikindi.

Zoran nam nabraja na koje je sve načine MUP urušavao prava zaposlenih poslednjih godina:

– “Za 3 godine zaposlenima je 10 posto smanjena plata,  ispolitizovana je policija na sve moguće načine, usvojen je nakaradni Zakon o policiji”, priča Zoran Pađen i dodaje, “Uslovi rada za veći deo MUP-a još je na nivou 18. veka, urušili su međuljudske odnose podelivši zaposlene  na “podobne i nepodobne”.

– “Rukovodioci ne poštuju zakonske propise i na žalost, zaposleni su primorani  u 21. veku da svoja prava ostvaruju putem suda, privatnom tužbom protiv MUP-a i države.” kaže Zoran pađen i nastavlja, “Zadnjim povećanjem plata izazvali su namerno još jedan razdor i haos među zaposlenima, tako što je neko  dobio povećanje i do 40 posto, a oni “obični” izvršioci na terenu od 4 do 7,5 procenata”, pojašnjava Zoran.

Zoran Pađen: Ovo su hteli - ovo su i dobili! Policijski sindikat Srbije je uz narod na ulici, zarad boljeg života i bez političkih protuva i profitera
Policijski sindikat Srbije – Novi Kneževac

O podobnim sindikatima i njihovoj saradnji sa vrhuškom MUP-a Zoran kaže:

Advertisements


– “Sva ova nedela vrhuška MUP-a radi zajedno sa sindikalnim organizacijama, koje policajci nazivaju GMO sindikati. To su raznorazne “sindikalne” organizacije, koje  u svetu  nazvaju ŽUTI SINDIKATI. Njihova je dužnost da vršljaju i unose pometnju među zaposlenima, kako bi tim putem razbili jaku sindikalnu povezanost zaposlenih, a za sebe ostvarili razne radne i životne benefite.”

Policijski sindikat Srbije – Ada

O otimanju reprezentativnosti Policijskom sindikatu Srbije, Pađen priča:

– “Protivzakonito i na silu je oduzeta reprezentativnost jedinom sindikatu u policiji, koji ničim nije mogao da bude kupljen i ucenjen. Tako pokušavaju da uguše jedini radnički sindikat u MUP-u koji govori jezikom istine i jezikom pravde a sve zarad interesa zaposlenih, i zato poručujem Nebojši Stefanoviću da ćemo braniti i odbraniti kako svoje sindikalne interese tako i interese svih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova.”

Zoran Pađen, hrabri policajac iz Kikinde, na kraju kratkog razgovora za Balkanska objašnjava zašto PSS na protestima i zaključuje: 

– “Ova sindikalna borba je malo drugačija od onih prethodnih, sada imaju Policijski sindikat Srbije na ulici. Policijski sindikat Srbije je bio i biće uvek pored i uz svoj narod! Zarad boljeg života, bez političkih protuva i profitera, Policiski sindikat Srbije se pridružio narodnim protestima ‘1 od 5 miliona’, Ovo su hteli, ovo su i dobili!”

Zoran Pađen: Ovo su hteli – ovo su i dobili! Policijski sindikat Srbije je uz narod na ulici, zarad boljeg života i bez političkih protuva i profitera

Balkanska