Ćuruvija o Momčilu Trajkoviću: Trajković je govorio kada su svi ćutali!

Momčilo Trajković, lider Srba sa Kosova i Metohije i član Srpskog nacionalnog foruma, na svojoj fejsbuk stranici podsetio se šta je o njemu pisao davne 1989.  jedan od naših najboljih novinara Slavko Ćuruvije.

Tekst je odlomak iz Trajkovićeve knjige “Kosovo (ne)moguća misija”:

TRAJKOVIĆ JE GOVORIO KAD SU DRUGI ĆUTALI

Ćuruvija o Momčilu Trajkoviću: Trajković je govorio kada su svi ćutali

“Momčilo Trajković bio je do skora izvršni sekretar u OK SK Priština. Prošle nedelje i izabran je za sekretara tog Presedništva. No, povod za razgovor nije njegova formalna politička promocija, nego nešto što je skretalo pažnju javnosti na njegovu ličnost već od momenta kad je 1986 ušao u politiku.

Govorio je uvek kad su drugi ćutali i to tako da se taj njegov govor po pravilu čuo dalje od granica prištinskog atara.

Krajem marta, u vreme kada je na ulicama kosovskih gradova militantno krilo albanskog separatističkog pokreta ušlo i u oružani sukob sa institucijama jugoslovenske države, bilo je nemoguće naći sagovornika u kosovskoj političkoj hijerarhiji. Stekao se utisak da je većina kosovskih zvaničnika čekala stavove PK SK Kosova. Izuzetak je, opet, bio Trajković. Uz to, imao je uglavnom precizan stav o suštini onog što se na Kosovu događalo i događa.

Advertisements

Teško ga je bilo zbuniti, čak i nekim zlobnim pitanjima, i u delu razgovora koji se odnosio na ono što na Kosovu tek nadolazi”…

Ćuruvija o Momčilu Trajkoviću: Trajković je govorio kad su svi ćutali

Slavko Ćuruvija