UBIJEN JE S LEĐA, JER NIKO NIJE MOGAO DA MU PRIĐE: Bokser je jurišao na uperenu cev kao lud, tukao je zatvorske čuvare

Strah i trepet Novog Beograda!

Nezaustavljiv kriminalac i bokser sa Novog Beograda napadao i kad je u njega bio uperen pištolj. Ubijen je hicem s leđa, jer se ovom žestokom momku sa beogradskog asfalta devedesetih nije moglo prići sa druge strane. Bio je jedan od naopakijih kriminalaca devedesetih.

Mihajlo Divac je trenirao boks i bio pripadnik takozvane “ekipe sa Zvezdare”, međutim, njegov kraj je bio Novi Beograd na kojem je bio strah i trepet za druge kriminalce. Prema komšijama je bio predusretljiv i prijateljski raspoložen, ali je prema neprijateljima bio nemilosrdan. Kada bi se pojavio na novobeogradskim bulevarima, suparnici bi mu se sklanjali, a neki čak i sakrivali.

Za Divca su batine bile kao “dobar dan”. Tukao je, ali je bio i tučen. Nikad nije poklekao pod batinama, pokazivao je da mu tako ne mogu ništa, da je imun na taj vid pritiska.

Kada mu je jednom prilikom zatvorski policajac obećao batine, bokser je skočio na njega da ga bije sve dok ga nisu odvojili drugi stražari koji su morali da bukvalno “ubiju boga u njemu” kako bi spasili kolegu. Tako je Divac pokazivao da se ničega ne boji i da mu čak ni policajci u zatvoru ne mogu ništa.

Jedini “lek” protiv boksera je bila likvidacija, ali to je bio veoma rizičan i nikako jednostavan zadatak.

Divac nije, kao ostali kriminalci tog vremena patio od toga da bude popularannije hteo da mu slika izlazi u novinama, da bude novinska zvezda. Nije davao intervjue, a jednom prilikom je izjavio, “neću da budem novinska zvezda koja daje zastrašujuće izjave. Kad čitam novine i gledam njihove slike prosto me podilazi jeza”.

Ovaj opaki novobeogradski bokser ubijen je 12. februara 1995. godine u hotelu “Putnik”. U hotelu su bili smešteni učesnici bokserskog turnira “Beogradski pobednik” i Divac je oko osam sati ujutro otišao tamo da od takmičara Slaviše Popovića uzme fotografiju s posvetom.

Kako je Divac bio prek čovek i nije trpeo da ga nego pogleda na “pogrešan” način, njemu je zasmetalo kako ga je pogledao bokser Radovan Radusinović. Bokseri su odmah počeli verbalno koškanje, a Divcu nije mnogo trebalo da potegne pištolj na Radusinovića. On je ukupno 6 hitaca ispalio u kolegu boksera i njegovog telohranitelja. 

Advertisements

Kada je video da je obračun otišao predaleko, i da je ofanziva sa suparničke strane neminovna, Divac je istčao napolje. Tokom povlačenja, Divac je dojavio članovima svoje grupe da je izranjavao ljude unutra i da treba da beže. Međutim, boksera je metak sustigao dok je bežao i usmrtio ga na licu mesta. Imao je 28 godina.

Izvor: mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *