DSS: Srbi u Crnoj Gori imaju pravo na otpor, a srpska vlast obavezu da ih zaštiti

Država Srbija ne sme da ostane nema povodom presude suda u Podgorici i izrečenih zatvorskih kazni grupi srpskih državljana, među kojima su lideri srpskog naroda u Crnoj Gori i opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, saopštila je danas Demokratska stranka Srbije.

Članom 13. Ustava Srbije propisana je obaveza Republike Srbije da ,,štiti prava i interese svojih državljana u inostranstvu“. Predsednik Republike i Vlada ne smeju da ćute dok se državljani Srbije surovo progone.

Od strane kriminalnog srbomrzačkog Đukanovićevog režima montirani proces „državni udar“, čije su žrtve osuđeni srpski državljani, predstavlja vrhunac obračuna sa srpskim narodom u Crnoj Gori, ističe DSS u svom saopštenju.

Advertisements
DSS: Srbi u Crnoj Gori imaju pravo na otpor, a srpska vlast obavezu da ih zaštiti
Foto: DSS

Nasilnim uklanjanjem lidera Srba u Crnoj Gori i boraca protiv tiranskog režima, montenegrinski konvertit Milo Đukanović pokušava da zada odlučujući udarac svim čuvarima srpstva u Crnoj Gori.

Izražavajuđi punu podršku svim osuđenima, Demokratska stranka Srbije se nada da će srpski narod u Crnoj Gori da razume da je politički montiranim procesom protiv njihovih predstavnika dara prevršila meru i da će naći način da se odupre progonu i smeni mafijašku vlast, zaključuje se u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *