EKSKLUZIVNO: Na zatev NVO MUP izdao dokumet koji pokazuje broj nasilja nad muškarcima

Svakodnevno možemo čuti o nasilju u porodici. Žrtve su mahom žene, međutim, inpozantan je broj žrtava muškaraca koji su pretrpeli torturu od strane žena. O ovome javnost ćuti. MUP je konačno izneo javnosti zaprepašćujuće podatke

Nasilje nad muškarcima i njihovom decom je prećutkivano u proteklom periodu. Niko ne zanemaruje broj ženskih žrtava koje su pretrpele nasilje, no, jasno je da medalja ima dve strane. Redakcija Balkanskih Vam donosi zaprepašćujuće podatke.

U prilogu, kako biste se uverili, dostavljamo Vam dokaze koji su verodostojniji od bilo koje pisane reči. Godinama se zanemarivala tortura porodičnog nasilja čije žrtve su muškarci. U periodu od 01.01.2014. godine do 30.09.2019. godine značajan je broj krivičnih dela počinjenih nad nosiocima domaćinstva i glavama porodica, to jeste muškarcima. Takođe, ni deca nisu bila pošteđena.

Advertisements

U dokumntima su taksativno, u vremesnkom periodu od pet godina navedeni pisani dokazi o prijavama i oštećenim licima koja su pretrpela nasilje. Ostaje da se vidi da li će javnost prepoznati i drugu stranu medalje kao merodavnu za sagledavanje sveukupne situacije kada je reč o nasilju u porodici.

Izvor: Balkanska

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *