Prvi političar u novijoj srpskoj političkoj istoriji koji je podržao veterane

Ratni veterani i invalidi zaslužuju sve privilegije od Države. Oni moraju biti počasni a ne gradjani drugog reda!

Ovo su reči gospodina Bobana Jovanovića ,koordinatora novoosnovane Koalicije MOST. Naime, kako se da primetiti, ovo je jedini politički delatnik, u poslednjih trideset godina koji je u programske ciljeve svog društveno-političkog delovanja svrstao i kategorije ratnih veterana  i ratnih vojnih invalida kao lučonoša slobode na ovim prostorima. Izjava gospodina Jovanovića je izazvala oduševljenje u boračkoj populaciji našeg stanovništva. Gospodin Jovanović nije ostao nem na naše pozive i do detalja nam je obrazložio povod svoje podrške veteranima i ratnim vojnim invalidima.

-I sam sam ratni veteran i znam kroz koju smo Golgotu prošli dok nismo oslobodili ognjište našim roditeljima i doneli slobodu našoj deci i svim ljudima koji su preživljavali svakodnevne strahote rata. Ratovao sam na Dubrovačko-Hercegovačkom ratištu u periodu 1992.-93. godine. Jedan od mojih glavnih ciljeva kojim se rukovodim u mom političkom životu jeste da veteranima i ratnim vojnim invalidima vratim dostojanstvo, da zaista budu tretirani kao elita, što i jesu a ne kao građani drugog reda.

Pitali smo Gospodina Jovanovića da li programski ciljevi novoformirane Koaciji Unija MOST čiji je koordinator nude delotvorna rešenja po pitanju statusa pomenutih kategorija našeg dela stanovništva.

-Oni su počasni građani, na njihovim ranama se formirala budućnost naše dece! Zalagaću se da svima koji su bili regularni vojnici JNA, JA i VJ a učestvovali su u ratnim dejstvima i nije im upisano učešće u ratu bude rešen status i da dobiju privilegije. Ne može više da se gazi po njihovim ranama! Na njihovim ranam je Srbija građena i Vaskrsavala uvek i iznova kada god je bila gažena. Ne smemo dozvoliti da se vrati vreme nakon Velikog rata, u doba Aleksandra I Ujedinitelja da naši borci za slobodu, vesnici slobode i nosioci odlikovanja prose po Terazijama i Slaviji. Borićemo se da deca veterana i ratnih vojnih invalida dobiju besplatno školovanje na svim nivoima. Takođe, veterani koji žive na selu a nemaju mogućnost za poljoprivrednom mehanizacijom da dobiju najbolje moguće uslove.

Advertisements

-Neću zaboraviti ni Republiku Srpsku. Republika Srpska je, pored našeg Kosova i Metohije, druga glava našeg dvoglavog orla Nemanjića i na njenim ranama je takođe vaskrsavala Srbija. Deca veterana, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Republike Srpske zaslužuju da budu deo srpske elite i da uživaju sve privilegije. Republiku Srpsku smo stvarali krvlju da bi nam danas služila na obraz i predstavljala bastion Srpstva. Dodao je Jovanović

Izvor: Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *