Koliko boli istina?

Kako se osećate kada čujete istinu koja nije prijatna za Vas? Da li ste često u prilici da na nečiju opasku reagujete pitanjem: ,,Kako se samo usuđuje?” Ovde podrazumevam istine koje su ogoljene, rečene sa manje ili više stila, sa manje ili više taktičnosti, osetljivosti.

Da li se zahvalite kada Vam neko kaže neprijatnu istinu i počnete da razmišljate da nešto kod sebe menjate, da rastete i razvijate se, kako bi bili bolji?

Koliko je tabu tema o kojima ne možete da razgovarate sa svojim partnerom, svojom decom, roditeljima, svojim prijateljima, kolegama ili šefovima?

Da li ste ikada iskusili duboku zahvalnost i radost što je neko bio iskren prema Vama, pa ste mogli da bolje sagledate realnost, izgradite odnos i širite sopstvenu svest?

Koliko ste i sami spremni da govorite istinu ?

Probajte! Istina ne boli – ona raduje i oslobađa  iznad svega! Istina je jedini pravi putokaz kroz život!

Ako se pitate gde je možete naći, kako do nje doći, ne brinite.  Ona je u svakome od nas.

Marica Stojković

Marica Stojković je diplomirani psiholog i  licencirani stručni saradnik u školi.  

Član  je Društva psihologa Srbije,  sertifikovana za napredni nivo psihološkog savetovanja u REBT pridruženom trening centru Instituta Albert Elis iz Njujorka (u Beogradu), master nivo praktičara za lifecoaching pomoću tehnologije Metaforičkih asocijativnih karata (MAK).

Konsultant je na ruskom sajtu ,,Efikasne onlajn konsultacije diplomaca škole Konstantina Davlatova“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *