Posle 800 godina potpisana Konstitucija Srpske Nacije. Vladika Justin odbio da da blagoslov!

U Manastiru Žiča juče je proslavljena hramovna slava Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan. Na dan Slave veliku svetinju posetio je i dr. Milan Paroški.
Manastir Žiča, sedište Prve srpske arhiepiskopije proslavio je danas hramovnu slavu Spasovdan. U prisustvu velikog broja vernika liturgiju je služio Episkop žički gospodin Justin. Na Spasovdan pre osam vekova 1219. godine u Manastiru Žiča krunisan je Prvi srpski kralj Stefan Nemanjić.
Ovim povodom smo danas u Žiči konstituisali srpsku naciju uskladu sa poveljom ujedinjenih nacija i deklaracijom o građanskim i ljudskim pravima. Ono što nam se desilo zlo odvajanjem crkve od države ne prihvatamo i ne želimo da se to ikad ponovi. Crkva i srpski narod zahvaljjući Svetom Savi su jedno izjavio je dr. Milan Paroški.
Dr. Dušan Dunđer je rekao da srpskom narodu treba poželeti da stvori svoju naciju napokon i svim narodima na planeti mir i isto sve što želimo srpskom narodu.
Napravili smo jedan iskorak, pravimo iskorak za srpsku budućnost da stvaramo, gradimo i izgradimo srpski nacionalni interes, poredak, drzavu, svest i savest.
Sveti Sava i Stefan Prvovenčani su na mestu dvoglavog orla okarekterisali kao dva ravnopravna krila. Jedno krilo je crkva a drugo država istakao je predstavnik srpske dijaspore Boban Jovanović.
Meni je mnogo žao što na današnji dan oba krila su povređena i to moram da kažem bez obzira kako kome to zvučalo. Crkva i državu više nisu ono što su i Sava i Stefan tada zamišljali i postavili ali zahvaljujući ljudima koji su danas ovde i koji su potpisali ovu konstituciju siguran sam jer prepoznajem u tim ljudima i snagu, volju, želju i znanje da se Srbiji vrati ono što zaslužuje i jedno i drugo krilo, bez dijaspore je nemoguće. Dijaspora u ovom trenutku ne prepoznaje nikog osim ovih ljudi koji nešto dobro rade za Srbiju, kome bi se pomoglo i kome bi se aktivno uključilo.
Zastupnik pokreta “Dostojni Srbije” Bogdan Popara je naglasio da su danas u Srbiji prekršene sve ustavne norme, deklaracije i da građani Srbije ne žive život dostojan čoveka!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *