Šajn: Formirati fond solidarnosti za socijalno ugroženu decu

BEOGRAD – Predsednik Romske partije Srđan Šajn predložio je formiranje Fonda solidarnosti za socijalno ugroženu decu, najviše pogođenu krizom izazvanom epidemijom korona virusa, u koji bi, najpre državni funkcioneri, službenici, poslanici, uplatili po 100 evra koje država planira da dâ iz programa podrške povodom krize.

Tako bi, smatra Šajn, bio stvoren fond od nekoliko stotina miliona evra kojim bi upravljala Vlada Srbije i koji bi služio pomoći deci koja žive u socijalno ugroženim porodicama.

“Smatramo da je ispravno što država poštuje Ustav, tako što svakog stavlja u isti položaj u ovom trenutku i priprema se da svakom punoletnom građaninu uplati 100 evra, ali, istovremeno apelujemo na svest naših građana da budu solidarni jer nam je solidarnost u ovom trenutku potrebnija više nego ikad, moramo da pomognemo najviše onima kojima je najpotrebnije”, izjavio je Šajn, navodi se u saopštenju Romske partije.

Advertisements

Kako je naveo, svi predsednici političkih partija treba da budu primer u akciji, kao i narodni poslanici, članovi Vlade, državni sekretari, funkcioneri lokalnih samouprava, NVO aktivisti, velike kompanije i preduzeća…

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *