Severna Makedonija zatvorila medjunarodni autoput za strance

Republika Severna Makedonija je uvela mere protiv Covid 19 i jedna od njih je policijski čas koji traje od 20 do 05 sati.

Veoma je čudno da ta mera nije jasno precizirana i ne navodi da se u to vreme zatvara i medjunarodni autoput Koridor 10. Na graničnom prelazu Tabanovci se stvaraju velike gužve i nakon 20 sati ne dozvoljava se ulaz stranim državljanima koji putuju u Severnu Makedoniju ili su u tranzitu.

Naša ekipa je imala priliku da se uveri u to razgovarajući sa državljanima Austrije, Poljske, Madjarske,Holandije, Srbije kojima nije dozvoljen ulaz i prolaz kroz Republiku Severnu Makedoniju.

Nezadovoljni putnici koji su morali da sačekaju do 5 sati ujutru ističu da se radi o kršenju ljudskih prava, jer nigde nije istaknuto obaveštenje i nisu stvoreni minimalni humanitarni i higijenski uslovi za čekanje na granici.

Advertisements

Takodje naša ekipa je primetila da se i ova mera sprovodi selektivno jer je tokom noći primećeno da je jedno vozilo albanskih registarskih tablica propušteno da prodje nakon dužeg razgovora sa policisjkim službenikom.

Ekipa Balkanskih pravila je probala da stupi u kontakt sa predstavnicima Ministarsta unutrašnjih poslova i sa ministrom, medjutim nismo dobili nikakav odgovor ni objašnjenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *