Sukob boraca i policije na protestu u Sarajevu

Sukob boraca i policije na protestu u Sarajevu

Nekoliko stotina demobilisanih boraca koji protestuju u Sarajevu ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, sukobili su se s policijom.

Do incidenta je došlo pošto su učesnici protesta blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu, a tom prilikom je, prema još nepotvrđenim informacijama, povređeno 30 bivših boraca, prenosi Klix.ba.

U policiji su rekli da su upotrebili silu i suzavac jer su pojedini borci imali metalne šipke. Pojedinim borcima je od suzavca pozlilo, pa su zatražili lekarsku pomoć.

Demobilisani borci sa područja Federacije BiH počeli su danas proteste pred Parlamentom tog entiteta BiH, zahtevajući da se zakaže hitna sednica oba Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

Borci su najavili da će ispred zgrade parlamenta ostati sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. Prvobitno je bila blokirana saobraćajnica pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, da bi borci potom krenuli u šetnju drugom stranom Miljacke i blokirali Obalu Kulina bana, gde je došlo do incidenta između demobilisanih boraca i policije.

Advertisements
Sukob boraca i policije na protestu u Sarajevu

Izvor: B92