U PODGORICI I 13 DRUGIH OPŠTINA: Nakon Đukanovićevog vraćanja na ponovno odlučivanje danas u Skupštini ponovo o odlaganju izbora

Poslanici crnogorske Skupštine danas će se ponovo izjasniti o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravu, koje je predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje.

Dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, predviđeno je da izbori u Podgorici i 13 opština budu održani najkasnije do 30. oktobra.

Đukanović je vratio je Skupštini taj Zakon na ponovno odlučivanje, navodeći da bi se donošenjem Ukaza o njegovom proglašenju, njegovim stupanjem na snagu i postupanjem predsednika saglasno njegovom tekstu i dejstvu, moglo otvoriti više bitnih pravnih pitanja.

Advertisements

„Odnosno nedoumica, koje nastaju u karakterstičnim političkim situacijama, uz pretpostavljenu refleksiju na polje crnogorskog ustavnog sistema i postulata ustavnog prava uopšte,” naveo je Đukanović u obrazloženju.

On je rekao da, zbog toga, ceni razložnim da se Zakon o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi vrati Skupštini na ponovno odlučivanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *