Crvena zvezda prodala utakmicu Pari Sen Žermenu?

Crvena zvezda prodala utakmicu Pari Sen Žermenu?

Svi francuski mediji bruje o sumnji u nametanje susreta između Crvene zvezde i Pari Sen Žermena u okviru drugog kola Lige šampiona!

Crvena zvezda prodala utakmicu Pari Sen Žermenu?

L’ Ekip je naveo da je u petak otvorena istraga o umnjama na nameštanje u susretu između pariskog i beogradskog tima, igranog 3. oktobra na „Parku prinčeva“, koji je domaći tim dobio sa 6:1.

Prema izvoru bliskom L’ Ekipu, nekoliko dana pre utakmice UEFA je primila dojavu u kojoj je optužen jedan visoki funkcioner Crvene zvezde, kao i njegovi saučesnici, koji su želeli da uplate pet miliona evra na poraz crveno-belih od tačno pet golova razlike.

Prema istim navodima, neimeovani funkcioner Crvene zvezde umešao je u taj „posao“ i više igrača crveno-belih.

Odmah je obaveštena i agencija za finansijsko suzbijanje malverzacija u Francuskoj, a oni su pomenutu dojavu prilično ozbiljno shvatili, te su poslali inspektore na „Park prinčeva“, kako bi posmatrali ponašanje igrača i kako bi mogli da prikupe dokaze za navedene sumnje.

Uzbunjivač je i sto tako precizirao da je veče pre utakmice trebalo da se susretnu neimenovani funkcioner Crvene zvezde i predsednik Parižana Naser El Kelaifi.

Ali, inspektori u hotelu sa pet zvezdica, čije se ime ne navodi, nisu u predviđeno vreme naišli na susret njih dvojice.

Inspektori koji su radili na slučaju angažovali su i ek sperta koji je trebalo da prostudira ponašanje igrača, a njegov izveštaj govori da su „neki srpski igrači bili sumnjivo pasivni tokom meča“.

Međutim, uprkos drugim brojnim elementima koji su bili do stavljeni policiji od strane uzbunjivača, inspektori nisu uspeli da dođu do bilo kakvih materijalnih dokaza.

Advertisements

Na kraju, L’ Ekip navodi da je trenutno nemoguće reći da li se radi o nameštanju ili lažnoj samo o lažnoj dojavi.

Izvor. Sportski žurnal