PRIMER DOBRE POLITIKE POLITIKE NA BALKANU!

PRIMER DOBRE POLITIKE POLITIKE NA BALKANU!

Makedonski portal BALKANSKI GLAS ISTINE intervjuisao je predsednika Republikanske stranke Nikolu Sandulovića, opozicionog lidera koji pretenduje da u Srbiji napravi korenite promene i normalizuje odnose Srbije sa svim susedima.

Nikola Sandulović neguje izuzetne odnose sa političarima iz susednih republika jer kako kaže : ” Buducnost Srbije je na zalost pod velikim znakom pitanja jer u Srbiji jos uvek postoji totalitarni komunisticki sistem koji se lazno ogrnuo plastom imaginarne demokratije.Republikanska stranka Srbije, ciji sam ja idejni tvorac I predsednik, ima ogroman zadatak ispred sebe jer su ocekivanja Srskog Nacionalnog bica prema nama OGROMNA.”

1.Како оцењујете моменталне односе између Србије и Македоније и да ли има простора за боље односе између ове две суседне земље?

Danasnji odnosi izmedju Srbije I Makedonije su pod velikim opterecenjem proslih odnosa Izmedju Vucica I Gruevskog. Ogromna je lepeza sumnjivih I nezakonitih transakcija bila izmedju ova dva lidera …jednog sadasnjeg I jednog sada vec bivseg. Shodno tim odnosima je I ova sadasnja netrpeljivost Aleksandra Vucica prema g. Zoranu Zaevu koji je resio da se sve nezakonite transakcije robe I ljudi izmedju Srbije I Makedonije prekinu. Smatram da ce odnosi izmedju ove dve zemlje postati mnogo bolji ukoliko se ovde u Srbiji izvrsi kompletna promena sadasnje vlasti. Do tada , nasi uzajamni odnosi ce biti uvek na ivici laznih optuzbi sa strane Srbije prema Makedoniji I nista se nece pokrenuti na bolje u diplomatskim I ekonomskim smerovima.

2.Каква је ваша оцена политичког стања у Македонији и да ли мислите да Македонија иде правим путем ?

Trenutno politicko stanje u Makedoniji je jos uvek na klizavom terenu jer postoje one grupacije I politicke strukture koje se jasno stavljaju pod uticaj Ruske spoljne politike I njihovom uzurbanom aktivnoscu da se stopira ulazak Makedonije u NATO I samim tim I ubrzani ulazak u EU. Makedonija mora sada da bude visoko odgovorna I ujedinjena u svojoj istorijskoj politickoj odluci da jednom zauvek rascisti sa ostacima komunisticke vlasti koja ju je I dovela na ivicu opstanka I egzistencije.Put kojim je krenuo g Zoran Zaev I na koji vodi kompletnu Drzavu je jedino I pravo resenje koje ce doneti kako prosperitet Drzave I njenih gradjana, tako I trajan mir koji je I vise nego potreban na vasim prostorima da bi mogli ekonomski da se razvijate.

PRIMER DOBRE POLITIKE POLITIKE NA BALKANU!

3.Ви сте један од првих политичара у Србији који је премиjеру Зорану Заеву иразио подршку, на чиме се занива та подршка?

Tacno je da sam jedini politicar iz Srbije koji je g. Zoranu Zaevu dao punu politicku I ljudsku podrsku jos dok nije postao Premijer. U dogovoru sa g, Faton Kurtijem koji je predsednik Republikanaca Kosova, odlucio sam da odrzimo zajednicki sastanak I utvrdimo kakav je g Zaev politicar I covek. Utisci su bili vise nego pozitivni I moja odluka , kao I g ,Fatona Kurtija , je bila konacna da treba dati podrsku coveku koji gleda jednako na sve gradjane Makedonije …Makedonce, Srbe, Albance, Rome..i da ce rasterecen mrznjom, nacionalizmom I primitivizmom povesti Makedoniju u novu I bolju buducnost. Moja podrska se sastojala ( I sastoji se I dalje )da svojim politickim istomisljenicima u Regionu, EU I Svetu ukazem da trebamo svi da pomognemo coveku koji je spreman da se izbori sa ogromnim pritiscima I donese istorijske ispravne odluke, kao sto ih je do sada I doneo…I SIGURAN SAM DA CE I UBUDUCE !

4.Ви сте веома политички активан у Србији и ваша странка је у успону. Како ви гледате на будућност Србије?

Buducnost Srbije je na zalost pod velikim znakom pitanja jer u Srbiji jos uvek postoji totalitarni komunisticki sistem koji se lazno ogrnuo plastom imaginarne demokratije.Republikanska stranka Srbije, ciji sam ja idejni tvorac I predsednik, ima ogroman zadatak ispred sebe jer su ocekivanja Srskog Nacionalnog bica prema nama OGROMNA. Buducnost ove stranke je neminovno uspesna jer se nasa politika dijametralno razlikuje od svih politickih ideja I delovanja ostalih stranaka do sada u Srbiji.Uveli smo jedan novi politicki duh u borbi protiv decenijskog neprijatelja same Srbije…KOMUNIZMA.Strah trenutne vlasti od nas je vise nego vidljiv I to je narod prepoznao.Trudio sam se prvo da kao covek nadjem odnos sa gradjanima , pa tek onda da im kroz taj odnos prikazem I priblizim politiku koju zastupam…politiku Republikanaca sa kojom se Srbija prvi put susrece posle 72 godine zabrane I progona. Srbija je po prvi put dozivela jedan pozitivni politicki sok I saznanje da zaista postoji politicka struktura koja se bavi opste drustvenim problemima I opstankom Drzave , a ne privatnim bogacenjem pojedinaca I stranke.

Advertisements

5.И за крај шта би пожелели македонском народу и грађанима Македоније?

Pozeleo bih ono sto zelim I svojoj zemlji I svom narodu. Budite hrabri I prigrabite srecu koja vam je nadomak vrata. Ispisujete novi pocetak vaseg postojanja I idete ka simbiozi sa savremenim I naprednim drustvima I Drzavama. Zgrabite svoju istorijsku sansu I nedopustite da vam je niko oduzme.Volite se, postujte se bez obzira na verske I nacionalne razlike, budite ljudi,ZIVITE ZIVOT DOSTOJAN COVEKA I budite narod koji ce reprezontovati Balkan na jedan pravi I civilizovani nacin….I NEKA VAS BOG CUVA !