Saša Mirković u Okružnom zatvoru u Beogradu, advokatica kaže – politički progon

Saša Mirković u Okružnom zatvoru u Beogradu, advokatica kaže – politički progon

Advokatica Saše Mirkovića negira da je uhapšen po poternici Srbije Bivši predsednik Skupštine Zaječara i nekadašnji funkcioner Srpske napredne stranke Saša Mirković izručen je u subotu ujutru Srbiji gde je osuđen na godinu dana zatvora. Kako N1 saznaje Mirković je smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Saša Mirković uhapšen je u petak u Budvi po poternici koju je u decembru 2017. godine za njim raspisao MUP Srbije, na osnovu presude za nabavku novogodišnjih paketića kojom je oštetio budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

Iako je uhapšen i izručen zbog presude Višeg suda u Zaječaru za spornu nabavku paketića, Mirković je, dok je imao pristup društvenim mrežama, tvrdio da mu sve pakuju

Objavu srpskih medija o hapšenju u Budvi i pozivanju na Ivicu Dačića sinoć je komentarisao na Fejsbuku.

“Ozbiljno lažu! Kakav bre Ivica Dačić, kakva poternica? Priveden sam zbog prekoračenja boravka. Vučić me na svaki način proganja! Ugrožava mi ljudska prava, pravo na rad i pravo na kretanje”, napisao je Mirković.

Saša Mirković u Okružnom zatvoru u Beogradu, advokatica kaže – politički progon

Na svom pofilu ubrzo se oglasio još dva puta, ponavljanjem dela prethodog komentara i najavom.

“Tražim politički azil u Crnoj Gori od Vučićevog progona jer se plašim za svoju bezbednost!”, napisao je Mirković.

I pored obećanja da će tokom dana za N1 govoriti o hapšenju i izručenju, Mirkovićeva advokatica Nataša Tošić prestala je da se javlja na telefon. A sinoć je i ona govorila isto što i njen branjenik.

“Saša Mirković nije uhapšen po poternici Srbije, niti su tačni navodi da je lišen slobode u Crnoj Gori. Objavljivanje današnje vesti oko njegovog hapšenja je deo političkog progona mog branjenika“, izjavila je Nataša Tošić, Mirkovićeva advokatica.

N1, međutim, saznaje da je Crna Gora izručila Mirkovića Srbiji po poternici izdatoj pošto je pravosnažno osuđen za zloupoterbu položaja. Kako nam je potvrđeno, trenutno je u Okružnom zatvoru u Beogradu odakle će biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

Inače, nekadašnji predsednik skupštine grada Zaječara, vlasnik nekoliko medija, do 2015. bio je član SNS. Napustio ju je nezadovoljan time što članovi njegovog pokreta “Jaka Srbija”, koji se tri godine ranije kolektivno priključio naprednjacima, nije dobio mesta u rukovodstvu stranke.

Od tada je otvoreno napadao bivše partijske kolege, a ostao je upamćen i po najavi da će se kandidovati na predsedničkim izborima 2017. godine i biti, kako je tvrdio, najozbiljniji protivkandidat Aleksandru Vučiću.

N1: Vi ne verujete da ste politički autsajder na predsedničkim izborima?

“Ma kakav politički autsajder, pa neće im dobro biti. Politički autsajderi su oni koji su plaćeni, ja nisam plaćen i neću prihvatiti novac ni od koga. Politički autsajderi mogu da se traže među ovim trenutnim protivkandidatima koji su svaki dan na naslovnim stranama. Meni je ovo prvi intervju”, rekao je za N1 Mirković 29. januara 2017. godine.

Advertisements

A bio je ujedno i poslednji. Mirković je ubrzo prestao i da pominje kandidaturu, koju posle raspisivanja predsedničkih izbora nije ni podneo.

Izvor: novinar.rs, N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *