Saša Mirković parama kosovskih Albanaca finansira Sergeja Trifunovića i PSG

Verovatno će veliki broj vas odmah po naslovu pomisliti da je ovo još jedan tekst SNS botova ili ofucana priča o tome kako se opozicija finansira “parama šiptarske narko-mafije”. Na nama je da iznesemo sve one informacije do kojih smo došli a na vama je da li ćete u njih poverovati.

U svakom slučaju, u skorijoj budućnosti će događaji koji slede pokazati svakom, ko je bar malo upućen kako funkcioniše politička scena u Srbiji, da je sve ovo što ćete pročitati tačno.

Saša Mirković je estradni menadžer koji je široj javnosti postao poznat 2007. godine kada je Mariji Šerifović pomogao da pobedi na takmičenju za pesmu Evrovizije.

Kvalitete Marije Šerifović i njene pesme “Molitva” ne želimo ni u kom slučaju da osporimo, samo moramo napomenuti da ni ta pobeda, niti išta u šta je umešan Saša Mirković nije moglo čisto i bez prevara da se odigra.

Naime, po informacijama mnogih koji su učestvovali u tom projektu, pobedi je najviše doprinelo 50.000 evra koje je kompozitor narodne muzike, i tadašnji očuh Marije Šerifović Mića Nikolić, uložio u kupovinu kartica za mobilne telefone po evropskim zemljama a Saša Mirković sa saradnicima delio našim gastarbajterima, koji su polufinalne i finalne večeri glasali za Mariju i njenu pesmu.

Marija je pobedila a karijera Saše Mirkovića kreće uzlaznom putanjom.

Neposredno pre toga se povezao sa Tomislavom Nikolićem i pošto se dokazao da je sposoban za svakojaka šibicarenja i marifetluke, najpre radikalima a zatim naprednjacima radi sve izborne kampanje pa i onu pobedničku.

U znak zahvalnosti dobija, na insistiranje tada predsednika Srbije Tomislava Nikolića, funkciju pomoćnika ministra saobraćaja, pa se posle ostavke vraća u Zaječar gde postaje gospodar Timočke krajine, dok se još jedna prevara pod nazivom “Zelena kafa” prodaje maltene kao projekat od državnog značaja po svim apotekama u Srbiji.

“Zelenom kafom” je Mirković stekao ogromno bogatstvo i počeo da širi svoju medijsku imperiju osnivajući i kupujući lokalne medije po Srbiji i Beogradu, list Sport i bezbroj portala za jednokratnu upotrebu.

I da skratimo priču o Mirkoviću, nastavićemo je drugi put ako bude zatrebalo, do razlaza između njega i Srpske napredne stranke je došlo kad je uz pomoć jednog od srpskih tajkuna poželeo da kupi agenciju Tanjug i kompletnu zgradu gde se agencija nalazi. Tu kupovinu je sprečio lično Aleksandar Vučić jer su mu se smučile priče o bahatosti, alavosti i otimačini Saše Mirkovića i vrlo negativno su uticali na sliku koju su tada o njemu imali građani Srbije, kao beskompromisnom borcu protiv korupcije i tajkuna.

Kao što je bio vrtoglavi uspon, takav je bio i Mirkovićev pad.

Preskačemo period kad se pokušavao ili povezivao sa skoro svim opozicionim partijama u Srbiji nudeći usluge i novac koga je sve manje bilo. Kako je nestajao novac, tako su mu i opozicioni lideri okretali leđa.

Posle hapšenja, velikog broja pokrenutih sudskih procesa protiv njega i mnogobrojnih krivičnih prijava Saša Mirković beži iz zemlje a pošto ne poseduje pasoš odlazi u Makedoniju i pokušava preko starog poznanika Zorana Bašanovića da se ubaci u okruženje Zorana Zaeva. To mu nije pošlo za rukom, pošto iskusni Bašanović nije želeo ništa sa njim da ima.

U Makedoniji mu se pridružuje njegov kum Goran Marković, nekadašnji producent tv emisija “Nemoguća misija” i “Rikošet”, koji je inače hapšen u akciji “Šetač” zbog utaje poreza i pranja novca, i za kojim je u Srbiji raspisana poternica.

Na kraju, kad su mu raznorazni pokušaji da se približi nekom od bitnih političkih faktora u Makedoniji propali, i kad  je ostao bez para, Mirković odlazi u Prištinu, gde ga prima bukvalno “na stan i hranu” bivši ministar u Vladi Kosova S. P.

Taj bivši ministar S. P. je sličnog mentalnog sklopa kao i Mirković tako da su našli zajednički jezik i došli su do veće sume novca od Agim Čekua, kako bi preko neke od političkih partija ostvarili uticaj na situaciju i događaje koji tek treba da se odigraju u Srbiji. Ceo projekat se odigrava uz dozvolu i pomoć Daut Haradinaja, brata predsednika Vlade Kosova Ramuša Haradinaja a o poreklu tog novca izlišno je pisati.

Najpre su to bili neuspeli pokušaji sa raznoraznim “patriotskim” pokretima i njihovim neuspelim protestima, jer im je Mirković više obećavao, nego davao novac, pravljenje pokreta “Gerila”, zatim pokušaj povezivanja sa Velimirom Ilićem i ubacivanjem svog čoveka N. P. u “Nacionalni centar” koji se okupio oko Ilićeve “Nove Srbije”…

Ništa od toga nije zadovoljilo Mirkovićeve poslodavce Čekua i Haradinaja, pa je u jednom trenutku novac prestao da pristiže.

U to vreme je Mirković je bio prinuđen čak da i sam radi na bezbroj svojih opskurnih portala i da živi od reklama na njima, izmišljajući lažne vesti. Pokušavao je Mirković da blaćenjem i izmišljanjem raznih afera svakome ko mu je pao na pamet pokuša da uceni i dobije novac kako bi s tim prestao, međutim i to mu je slabo polazilo za rukom jer niko u Srbiji više nije verovao u to što se objavi na njegovim ili na portalima na kojima ima još uvek neki uticaj.

I kad je sve palo u vodu, na scenu se pojavljuje glumac Sergej Trifunović.

Saša Mirković parama kosovskih Albanaca finansira Sergeja Trifunovića i PSG
Foto: Twitter/ PSG

Igrom slučaja i ostavkom Saše Jankovića, Sergej Trifunović koji baš i nije uvek na zemlji, odlučuje da se kandiduje za predsednika Pokreta slobodnih građana i to postaje januara ove godine. Kad se malo spustio na zemlju, Trifunović uviđa u šta se uvalio i shvata da je osnovno za funkcionisanje pokreta ili stranke novac. Pokušavao je na više strana da do novca dođe, međutim sve je bilo bezuspešno, jer niko nije želeo da ulaže u nešto što je unapred osuđeno na propast. Jedan Ljubiša Preletačević Beli je bio dovoljan mnogima da se nauči škola.

Trifunović ima harizmu i nosi sa sobom veliku popularnost kao glumac, tako da je PSG za kratko vreme dobio veliki broj novih članova, naročito onih “urbanih”, ali od para ni traga ni glasa.

E tu se pojavljuje Petar Miletić, novinar sa Kosova, bivši poslanik i potpredsednik Skupštine Kosova, koji je za vreme obavljanja te funkcije ostvario izvanrednu saradnju i prijateljske odnose sa Agimom Čekuom i već ranije je često sarađivao sa Sašom Mirkovićem. Miletić je inače  postao potpredsednik PSG dolaskom Trifunovića na čelo Pokreta.

Predrag Miletić, Foto. N1

On predlaže očajnom Trifunoviću da se napravi kombinacija sa Sašom Mirkovićem, i da ne bude mnogo gadljiv na to čiji je novac, od čega je zarađen i čime i kako će morati da se vrati.

Sergej Trifunović, koji je i inače jedna pozitivna ali nedorasla i najčešće nepromišljena osoba, nalazi se sa Mirkovićem, po neproverenim informacijama u Makedoniji, sklapaju dogovor da Mirković (novcem Agima Čekua) isfinansira za početak održavanje Skupštine PSG (za to dobija u kešu 15.000 evra), a zatim i kupovinu neke od registrovanih stranaka kako bi pokret PSG prerastao u stranku.  Posle parlamentarnih izbora, kada bi po svim proračunima PSG prešao cenzus i postao parlamentarna stranka, za uzvrat aktivno bi se radilo na priznavanju nezavisnosti Kosova, a Trifunović, koji bi u tom trenutku bio uticajan političar, obezbedio bi svojim vezama nesmetan povratak Mirkovića u Srbiju i obezbeđivanje nekog od unosnih poslova.

Poslednja informacija do koje smo došli je da je došlo do zapleta u ovoj priči, jer Mirković nije dao Trifunoviću sav novac koji su mu namenili Albanci, već je deo zadržao za sebe kako bi vratio svoje dugove nekim opasnim ljudima.

Kako će se dalje odvijati ova priča, izveštavaćemo u narednim danima, a ko ne veruje da Trifunović može da sarađuje sa jednim Sašom Mirkovićem, moramo da ga podsetimo da je istom tom Sergeju zaštitnik i prijatelj bio Milorad Ulemek Legija a velika prijateljica Svetlana Ražnatović.

Advertisements

To što se on njih odrekao i na njih zaboravio, ne bi trebalo drugi da zaborave, naročito ne oni koji ga podržavaju i bez razmišljanja se hvataju i lepe za njega kao muve na onu stvar.

Izvor: Obaveštajac

One thought on “Saša Mirković parama kosovskih Albanaca finansira Sergeja Trifunovića i PSG

  1. Оће Бошко на Косово равно, не даду му шиптарски јаничари. Нећеш брале ти тамо да кадиш, кажу они њему. Јавио Вучић шиптарима да га не пусте да му изборе не квари, и они брже од муње спустише рампу. Па сада ти мене причај ко са шиптаре шурује. Увели шиптари таксу , траже ујам од зараде коју Вучићева мафија прави, а он не да, па не да. И еве ти муке, завели 10% таксе, а Вучићев бата сада губи дебеле зараде, па то личи како Србија дебело трпи. Ман се приче о томе ко кога финацира. Бегај бре. То ти је врзино коло.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *